Borsod megyében egyetlen hét alatt közel 300-zal nőtt a fertőzöttek száma

Megosztás

Ezek csak a hivatalosan regisztrált adatok, a valóság ennél jóval több lehet, de tény, 297 új igazolt fertőzés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyetlen hét alatt.

Mi magunk is sokat tehetünk saját egészségünk megóvásáért, Borsod már országos átlagban a közepesen fertőzött megyék közé tartozik, de közel sem olyan rossz a helyzet, mint például a főváros környékén.

A kormányzati tájékoztató oldal adatai alapján Borsod-Abaúj-Zemplén egy hét leforgása alatt 297 fővel emelkedett az idáig azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Míg szeptember 19-én 506 főt regisztráltak, addig szeptember 26-án – tehát ma – 803 személynél mutatták ki a fertőzést. Ez az 684 ezres megye lakosságszámát tekintve még mindig bőven 0,2 százalék alatt marad, vagyis eddig ennyien fertőződtek meg igazoltan (egy részük természetesen már meggyógyult). A koronavírusosok száma ennél nyilvánvalóan több, de mivel a fertőzés az esetek döntő többségében nem jár súlyos tünetekkel, sokak nem is tudják, hogy átestek rajta.

Az operatív törzs szeptember 26-i ülése után Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, nagyon szeretnék elkerülni a szigorításokat, ezért szükséges a szabályok betartása.

Javasolt sokat tartózkodni a szabadban a pandémia idején, a sportolás jót tesz – mondta, arra kérve az időseket, hogy magukra is vigyázzanak. Kerüljék a zsúfolt helyeket; ha korán vásárolnak be, már sokat tettek a saját érdekükben – jegyezte meg.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek