Kilencven eurót kap, aki rá tud beszélni egy idős embert az oltásra Szlovákiában

Megosztás


Játszani és nyerni mindenki szeret: ebben bízva heti kétmillió eurót, mintegy 700 millió forintot fizethetnek ki maximum hetente Szlovákiában azoknak, akik beoltatják vagy beoltatták magukat, netán az ő ajánlásukkal kapta meg a koronavírus elleni védőoltást valaki. Bár Marián Viskupič, a parlament pénzügyi bizottságának elnöke jelezte, az oltásért járó pénzjutalom túl sokba kerülhet az államnak, Robert Fico volt miniszterelnök szerint pedig a gyógyszergyártó cégeknek kellene állniuk a cechet, végül 78-ból 77 parlamenti képviselő megszavazta a tervezetet.

A Covid-lottón legalább 6240 nyereményt osztanak ki, a pénzügyi tárca a sorsolástól számított 30 napon belül fizet. Aki megkapta az oltást, és szerepel a neve az Országos Egészségügyi Információs Központ nyilvántartásában, az bekapcsolódhat a sorsolásba. A nyeremény után 19 százaléknyi adót kell fizetni.

Az is jól jár, akinek az ajánlására valaki beoltatja magát: amennyiben a rábeszélt illető 50 év alatti, 30 euró jár, 50–60 év között 60 euró, de ha ennél is idősebbet győz meg, már 90 euróval lehet gazdagabb, ráadásul adómentesen.

Ez szinte dupla ingyen pénznek számít, hisz a házastársak egymást is rábeszélhetik, ez sem kizáró ok. Beoltáskor a rábeszélt fogja bejelenteni, hogy ki győzte meg, és adnak neki egy kódot, amivel felvehető a jutalom. Fejenként maximum 50 embert lehet ajánlani, a bónuszt november végéig fizetik ki.

Szlovákiában a járvány miatt a napokban ismét szigorítottak a határátkelésnél: míg július elsején még megállás nélkül átjuthattunk Rajkánál Pozsony felé, öt nappal később Vámosszabadinál minden autóstól oltási igazolást vagy igazolványt kértek a szlovák rendőrök.

via Telex

Kapcsolódó cikkek