Vizsgálat indult a kazincbarcikai futballklubnál a hétvégén történtek miatt

kazincbarcikai biztonsági őrök

Megosztás

A vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC–Budapest Honvéd NB II-es mérkőzésen történtek kapcsán vizsgálatot rendelt el a kazincbarcikai klub.

A futballklub a honlapján közölt részleteket, mely szerint a mérkőzésen történt rendkívüli események miatt a Kolorcity Kazincbarcika Sport Club belső vizsgálatot indított, és minden olyan felvételt és fotót átadott a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, ami segítheti az események pontos feltárását. Jelenleg az ügy további részleteiről nem osztanak meg információkat.

Mint azt mi is megírtuk, a Honvéd szurkolói összecsaptak a helyi biztonsági személyzettel, utóbbiaknál viperát is lehetett látni a videófelvételeken, de könnygáz bevetésétől sem riadtak meg. Az egyik biztonsági őr hátulról lábbal szállt bele az egyik szurkolóba deréktájon.

Kazincbarcika vs Honvéd balhé 2024.04.28.

Uploaded by Gorilla777 on 2024-04-28.

Az összecsapás egy pontján a biztonsági szolgálat iszkolni kezdett a pálya felé, amikor a vendégszurkolók megindultak, a bíró le is állította a mérkőzést egy időre, az öltözőbe rendelte a játékosokat. A Honvéd néhány játékosa a saját szurkolóit csillapította le, így a balhé abbamaradt.

A klub határozottan elítéli a rasszista megnyilatkozásokat és a vendégszurkolók erőszakos cselekedeteit, miközben felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonsági személyzet esetlegesen aránytalanul léphetett fel a rendbontás során. Elnézést kérnek azoktól a szurkolóktól, akik érintettek voltak az incidensben, és hangsúlyozzák, hogy az ilyen viselkedésnek nincs és nem is lesz helye a klub sportlétesítményeiben.

A klub arra kéri a közvéleményt, hogy ne ítélje el a csapatot az események alapján, mivel eddig a Kolorcity Kazincbarcika Sport Club mérkőzésein a szurkolók biztonságban, nyugalomban és békességben vehettek részt. A jövőben is ezeket a körülményeket kívánják biztosítani, figyelembe véve a belső és külső vizsgálatok eredményeit is.

Az eset kapcsán a rendőrség is vizsgálatot indított, melyet a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya koordinál.

1-0-ás győzelmével a Kazincbarcika beelőzte a Honvédot a tabellán, előbbi a 9., utóbbi a 10. helyről várja a 31. fordulót..

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek