Első bajnoki címükért küzdenek a diósgyőri kosaras lányok

DVTK női kosárlabdacsapat - Fotó: Osztie Tibor, Forrás: DVTK kosárlabda Facebook-oldal

Megosztás

A Diósgyőri női kosárlabdacsapata nagy ambíciókkal vág neki az idei bajnoki döntőnek május 1-jén, történetük során először hódíthatnák el a bajnoki címet.

Győr vagy Diósgyőr? – Az itt a kérdés.

Ez a csapatunk hatodik döntője lesz, ezúttal hazai pályán, a DVTK Arénában lép pályára a DVTK-Hun Therm, az ellenfél a Serco Uni Győr csapata lesz. Az előző szezonban a csapat remek teljesítményt nyújtott, bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe és az Euroliga negyeddöntőjéig. Az idei szezonban három alkalommal találkozott egymással a két csapat, legutóbb a Magyar Kupa elődöntőjében. Mindhárom mérkőzést a diósgyőri csapat nyerte.

A legizgalmasabb találkozó a bajnokság 16. fordulójában zajlott, amikor a mérkőzés vége előtt 0,6 másodperccel még a Győr csapata vezetett két ponttal. Ekkor Lelik Réka közel félpályáról egy hárompontost dobott, ami beleszédült a gyűrűbe, így a Diósgyőr nyert.

Forrás: DVTK kosárlabda Facebook-oldal

Az edző, Völgyi Péter így nyilatkozott a bajnoki döntő előtt:

“A szezon kezdete előtt még nem beszéltünk a célkitűzésről, de a rájátszás előtt kimondtuk, hogy döntőt szeretnénk játszani, és ha ez sikerül, akkor ott is folytatnánk a jó sorozatot. A célunk fele már teljesült,  szeretnénk a maximumot hozni, hogy megnyerhessük a bajnokságot. Sok minden szól emellett: a szurkolótáborunk, a félelmetes hangulat, vagy hogy ebben a szezonban magyar együttes itt még nem tudott nyerni, illetve hogy a Győrt eddig háromszor győztük le idén.  Ez egy döntő, sok váratlan dolog történhet, ezt nem szabad elfelejtenünk. Egy ilyen csata hatalmas energiákat képes felszabadítani, a kiegészítő emberek is extra teljesítménnyel rukkolhatnak elő. Gőzerővel készülünk, nálunk mindenki bevehető, ellenfelünknél tudomásunk szerint nem számíthat mindenkire a vezetőedző. Nagyon veszélyes a külső sora a Győrnek, gyorsindításból is szeretnek kosarakat szerezni. Remélem, hogy fergeteges hangulatot teremtenek a szurkolóink. Mi nagyon szeretnénk örömet okozni mindenkinek: a városnak, a tábornak, a szurkolóknak. Ha olyan megalkuvás nélküli játékot tudunk játszani, mint az elődöntőben, akkor komoly esélyünk lehet arra, hogy megnyerjük a bajnokságot.”

Forrás: DVTK kosárlabda Facebook-oldal

Az is mellettünk szól, hogy hazai pályán kezdünk. A három megnyert mérkőzésig tartó küzdelem első etapja május 1-jén lesz 18:00-tól a DVTK Arénában. A második meccs Győrben lesz május 4-én este 6-tól, a harmadik összecsapásra május 7-én kerül sor azonos időpontban, ugyancsak Miskolcon. Amennyiben szükséges, a maradék két mérkőzés időpontjai: május 10. Győr 18:00 és május 12. Miskolc 19:45.

A szurkolók nagyon várják az eseményeket, és nem csupán az első, hanem a harmadik mérkőzés iránt is komoly az érdeklődés. A vezetőedző bízik abban, hogy fergeteges hangulat lesz a lelátókon, és a csapat meg tudja hálálni a szurkolók bizalmát és szeretetét. A csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy Miskolc városát, valamint a DVTK drukkereit örömmel tölthesse el. Remélhetően a Sopron elleni elődöntőhöz hasonlóan megalkuvás nélküli játékkal fog a csapat szerepelni és megnyerhetik a bajnokságot. A sikeres szerepléshez azonban még kemény munka és alázat is szükséges.

Jegyinformációk

Címlapi fotó: Osztie Tibor, forrása: DVTK kosárlabda Facebook-oldal

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek