„Hazám, szakmám, becsületem!” – ez az elv vezérli az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjait, akik Benke Laci bácsi, a négyszeres szakácsolimpiai bajnok, mesterszakács és mestercukrász által alapított rendben dolgoznak. Céljuk a vendéglátás és turizmus területén a gasztronómiai örökség megőrzése és a gasztrokulturális tevékenységek előmozdítása. A diósgyőri Gyertyános Sörfőzde atyja is a lovagrend tagja lett.
Kecskés István, alapító tulajdonos, a miskolci gasztronómiában és kisüzemi sörfőzésben végzett kiemelkedő munkájával kiérdemelte, hogy csatlakozhasson ehhez a rangos közösséghez, írt a megtisztelő elismerésről a Gyertyános Sörfőzde a Facebook-oldalán. A felsőlajosi Új Tanyacsárdában kilenc másik társával együtt tett esküt, ahol lovaggá avatták és átvehette az elismerő oklevelet.
Büszkeség és Boldogság, Köszönjük Főnök, hogy vagy nekünk! Koccintsunk néhány korsó Gyertyános sörrel az egészségére!” – büszkélkedtek az elismeréssel.
A Szinva-patak völgyében kiemelkedő Gyertyános Sörfőzde a ’90-es évek közepén kezdte meg működését, azóta a miskolciak egyik igazán kedvelt sörfőzdéjévé nőtte ki magát. Kezdetben a klasszikus világos és barna sörök készítésével foglalkozott, napjainkban már több mint 10 féle gyümölcsös sört és évről-évre egyre több különleges sört készítenek el, széleskörű komló és maláta választék hozzáadásával. Az oklevél hamarosan megtekinthető lesz a helyszínen.
Nem ez az első alkalom, hogy Kecskés István kitüntetésben részesült, idén tavasszal az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján Ujhelyi Imre-díjat vehetett át – ezt a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, valamint az agrárszakoktatás területén végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréséül adják.
Kép: Gyertyános Sörfőzde
Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!