Rangos elismerést vehetett át a miskolciak kedvenc sörfőzdéjének alapító-tulajdonosa

Megosztás

A díjat a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, valamint az agrárszakoktatás területén végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréséül adják.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján Ujhelyi Imre-díjat vehetett át Kecskés István üzemgazdász, a Gyertyános Sörfőzde alapító-tulajdonosa, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének felterjesztésére.

A Gyertyános Sörfőzde 1996-ban nyitotta meg kapuit Miskolcon a Szinva-patak völgyében kiemelkedő szikladombon, a Diósgyőri vár szomszédságában. Kezdetben a klasszikus világos és barna sörök készítésével foglalkozott, napjainkban már több mint 10 féle gyümölcsös sört és évről-évre egyre több különleges sört készítenek el, széleskörű komló és maláta választék hozzáadásával.

Állandó söreik között ott van a mérsékelten erős, jól leerjesztett Piszkos Fred IPA, a kiwi gyümölcs hozzáadásával, kaktuszfüge kíséretében készített gyümölcsös alet, a Gyertyános Kiwi, a már csomagolásában is különleges Kazamata Imperial Lager és a pilseni malátából és belga maláták ideális keverékéből készített Gyertyános Pils.

A mezőgazdaság, az élelmiszeripar, valamint az agrárszakoktatás területén végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréséül adományozható Ujhelyi Imre Díj

Fotók: Gyertyános Sörfőzde

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek