Debrecenben folytatódik a csecsemőjét meggyilkoló borsodi tinédzser pere

csecsemő

Megosztás

Februárban még Miskolcon volt az előkészítő tárgyalása annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, akit a Miskolci Törvényszék első fokon 4 év fiatalkorúak börtönére és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt emberölés büntette miatt. A tárgyalás hétfőn folytatódik a Debreceni Ítélőtáblán.

A vádlott 2022-ben online ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akivel kapcsolata lett. A lány szülei ellenezte a viszonyt, de ők tovább találkozgattak, és a vádlott teherbe esett. A férfi azonban megszakította a kapcsolatot, az akkor még csak tizenöt éves lány pedig titkolta várandósságát.

2023 februárjában a házuk hátsó udvarán a tini egészséges kislánynak adott életet, de a szülés után vécépapírral betömte az újszülött száját, majd átdobta a szomszéd ház kertjébe. A szülők csak később vették észre a vérnyomokat, rögtön kórházba is szállították a lányt, ahol a szülés tényét megállapították. Mivel a csecsemőről senki nem tudott, azonnal értesítették a rendőrséget.

A rendőrök meg is találták a kihűlt, de még élő csecsemőt, aki azonban a kórházban az ellátás ellenére életét vesztette.

Az ügy jelenleg a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik, ahol június 20-án tárgyalják a fellebbviteli kérelmet az elsőfokú, nem jogerős ítélet után.

A tragikus történet rávilágít a megfelelő szexuális felvilágosítás és támogatás szükségességére a fiatalok körében a nem kívánt terhességek megelőzése érdekében.

Képünk illusztráció. Forrása: Pexels

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek