További hírek a keddi miskolci gyilkosság elkövetőjéről és áldozatáról

Megosztás

Újabb részletek a keddi miskolci gyilkosságról, melyben kalapáccsal támadt az elkövető egy 76 éves szikszói férfira, majd elgázolta.

Mi is hírt adtunk arról a brutális gyilkosságról, ami kedden reggel egy miskolci ALDI-parkolóban történt.

A Miskolci Járásbíróság hat hónapos ideiglenes kényszer-elmegyógyintézeti kezelést rendelt el egy 36 éves férfi esetében, aki ellen gyilkossági kísérlet miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozati adatok alapján a gyanúsított egy parkolóban összevitatkozott 76 éves ismerősével kedden délelőtt. A szóváltást követően a férfi egy kalapáccsal többször fejen ütötte idős ismerősét. Ezután beszállt autójába, és több alkalommal is nekihajtott a bántalmazástól ködös tudatállapotba került sértettnek, aki két jármű közé szorulva olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A bíróság indoklása szerint a gyanúsított ideiglenes elmegyógyintézeti kezelését egy beszerzett pszichiátriai szakvélemény támasztotta alá. A dokumentum alapján megalapozottan feltételezhető, hogy amennyiben a férfi szabadlábon maradhatna, nagy az esélye újabb erőszakos, személy elleni bűncselekmény elkövetésének.

A határozat végleges, a gyanúsítottnak hat hónapot kell kényszer-elmegyógyintézetben töltenie a vizsgálatok lezárulásáig és a bírósági tárgyalás megkezdéséig.

Az autószerelő és használt autók kereskedelmével is foglalkozó elkövetőről kiderült az is, hogy a mentális problémái mellett kábítószer-problémái voltak és tavaly a fővárosban egy autósüldözésbe keveredett, legalábbis a Tenyek.hu ezt állítja.

Az áldozat személyére is fény derült, K. Zoltán 2012-ben lett Szikszó díszpolgára.

A lokálpatrióta férfi két fő területen fejtette ki civil tevékenységét: a közjavak közösség érdekében történő felhasználásáért és Szikszó természeti értékeinek megőrzéséért küzdött. A 90-es évek elején kezdett bekapcsolódni a civil mozgalmakba, 1990 és 1994 között önkormányzati képviselőként is dolgozott. Lobbizott a református templom felépítéséért, amihez egyéves képviselői jövedelmét is felajánlotta. Emellett részt vett a közvagyon elherdálásának leleplezésében is – emiatt már korábban is érték atrocitások, volt, hogy éles lőszerrel belőttek az ablakán és többször leöntötték az autóját is -, mozgalmat alapított, majd civil szervezetet is, ez lett a Szikszói Környezet- és Természetvédelmi Egyesület. Kitartó munkájuk eredményeként sikerült megőrizni Szikszó természeti kincseit az erdőket, mezőket, vizeket a jövő generációi számára. K. Zoltán emellett hobbisportjával, a billiárddal is öregbítette Szikszó hírnevét hazai és nemzetközi sikerekkel, bajnoki címekkel.

Az eredetileg kereskedelemmel foglalkozó áldozat a szikszói lakosok szerint pénzkölcsönzéssel foglalkozott, amiből rendszeres viták, konfliktusok adódtak ismerőseivel, üzleti partnereivel. Feltételezik, hogy a gyanúsított autószerelővel is pénzügyi természetű nézeteltérése lehetett, ez vezethetett az erőszakos cselekményhez.

Fotó: Police.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek