Péntekig még szedhet levendulát Ózdon

lenedulaszedés Ózdon

Megosztás

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény (ÓVI) munkatársai idén is megszervezték a népszerű Szedd magad akciót a Győzelem úti levendulakertben. A több napos rendezvényen a látogatók saját maguk szedhették le a levendula virágokat, péntekig még van erre lehetőség.

Ahárom napon át tartó eseményen a területre kilátogatók kis táskát vásárolhattak, és saját metszőollójukkal szedhették a levendulát. Sokan évről-évre visszatérő vendégek, akik nagyra értékelik ezt a hagyományt.

Voltak, akik családosan, nagyobb csoportokban vagy kifejezetten egy levendulás fotózás kedvéért keresték fel az ültetvényt. A felnőttek olykor gyermekekkel együtt érkeztek, ezért az ÓVI munkatársai kézműves sátorral is készültek, ahol a kicsik ajándéktárgyakat, dekorációkat készíthettek a levendulából.

A résztvevők különböző módokon hasznosítják a leszedett virágokat – belőle szörpöt és dísztárgyakat készítenek, illetve csak egyszerűen megszárítják őket, ez a molyok elleni egyik legjobb ellenszer.

A Szedd magad akció három napig tart idén is – azaz péntekig még ki lehet látogatni a levendulakertbe.

A napok lezárulta után az ÓVI ágazatvezetője, Csernus Noémi elmondása szerint a munkatársaik szedegetik le a maradék levendulát, majd kiszárítják és felhasználják a varrodában készülő ajándéktárgyakhoz.

A rendezvényen egyébként levendulás kézműves termékeket, manókat, táskákat, illatzsákokat is árusítottak az érdeklődőknek.

Forrás és fotó: Ózd.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek