Strand helyett sípálya, bezárt urológia, 200 kilós hamburger és tanulni sosem késő – független vidéki sajtószemle

Megosztás

Strandra vágytak a mezővárosban, helyette sípálya épül Szolnokon. Bezárt az urológiai osztály Veszprémben, a járóbeteg ellátás ugyan nem, de időpontot foglalni csak jövő februártól lehet. Megtelt a tér Szegeden is Magyar Péter demonstrációján, de hamvába halt a momentumos európai polgári kezdeményezés a környezetszennyező akkumulátorgyárak ellen. Tanulni sosem késő, szépkorában diplomázott a miskolci színészlegenda. Mindenki jól lakott, még a kecskemétieknek is jutott a több mint 200 kilós rekord méretű lajosmizsei hamburgerből. Ezek a témák is érdekelték ezen a héten a Budapesten kívüli független újságok szerkesztőségeit és olvasóit.

Borsod24: Hetvenegy évesen szerzett diplomát a miskolci színészlegenda

Tanulni sosem késő, ennek élő bizonyítéka Szegedi Dezső, az ismert miskolci színész, aki a napokban államvizsgázott a Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán kulturális antropológia szakon. „Első nap, amikor mentem be órára, ott ültek a fiatalok a folyosó végén, és hát meglátták az idős embert, engem, és úgy köszöntek, hogy jó napot, tanár úr! Amikor viszont beültem közéjük, kicsit más lett a véleményük” – mesélte a legenda a Borsod24 munkatársának.

Debreciner: Nem aktuálisak az akkugyárak? – Csendben leállította az Európai Környezetvédelmi Hatóságért indított kampányát a Momentum

Tavaly decemberben a Momentum európai polgári kezdeményezést indított az Európai Környezetvédelmi Hatóság létrehozásáért. Az akciót azzal indokolták, hogy szerintük az akkumulátorgyárak és más cégek működése kapcsán fennáll a határokon átívelő környezetkárosítás kockázata. Négy hónap, vagyis a gyűjtési időszak harmada alatt a szükséges egymillió aláírásnak csak a bő egy százalékát tudták összeszedni. A kegyelmi botrány kirobbanása szinte teljesen kisodorta a témát az európai polgári kezdeményezést indító Donáth Anna kommunikációjából. Azt ígérik, az európai parlamenti választások után dolgoznak az ügyön. További részletek a Debreciner cikkében olvashatók.

KecsUP: Rekord méretű hamburgert készítettek a lajosmizsei Szamócás Vásári Forgatagban – galériával

120 kilósat terveztek, végül több mint 200 kilós, országos rekord méretű hamburgert készítettek szombaton Lajosmizsén, a Szamócás Vásári Forgatagban. A gigaburgert felajánlották a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára. Már a korai reggeli órákban nekilátott az M5 Burger csapata a giga méretű hamburgernek. Versegi Tamás tulajdonos a KecsUP-nak elmondta, hogy a rekorddöntés ötlete egy éve pattant ki a fejéből. Felvették a kapcsolatot a Magyar Rekordok Szövetségével, hogy van-e ilyen bejegyzett rekord. A paraméterek tisztázása után 100-120 kilogrammosra tervezték a hamburgert.

Szegeder: Megtelt a Dóm tér Magyar Péter szegedi demonstrációján

Pünkösdkor Csongrád-Csanád vármegyében folytatta országjárását Magyar Péter. A makói rendezvényen arról beszélt, hogy Magyarországon senki nem háborúpárti, hanem mindenki békepárti, majd Szegeden a Dóm téren összegyűlt több ezer ember előtt megfogadta, feljelenti Orbán Viktort és a „rendszer propagandistáit”. Magyar az esemény után a Szegedernek azt nyilatkozta, Botka László polgármester nem is annyira baloldali, és a Fidesszel „vannak összefonódások”.

Szol24: Amíg csúszik a strand átadása, csúszkálhatunk a sípályán

A szolnokiak régóta találgatják, mikor adják át végre a Tiszaligeti Strandot. A 2021 őszére ígért projekt lassan három éve várat magára, ezért is lelkesedtek fel a Szol24 riporterei, amikor a helyszínről és egy ünnepélyes megnyitóról olvashattak egy mondatban. Aztán arcul csapta őket a fagyos – pontosabban műanyagos – valóság: sítanpálya épült a mezővárosba, méghozzá civil kezdeményezésből.

Veszprém Kukac: Bezárt az urológiai osztály, a járóbetegek időpontja jövő február

Az általánosságokat tartalmazó közleményen túl a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház konkrét információkkal nem szolgált az urológiai osztály bezárásáról. Kérdéseinket írásban juttattuk el a megbízott főigazgatóhoz, s mint várható volt érdemi választ egyetlen kérdésünkre sem kaptunk. Azonkívül, hogy a „humánerőforrás nehézség miatt június 1-től átmenetileg szünetel a fekvőbeteg-ellátás” de járóbeteg ellátás azért lesz. Utána jártunk mikorra lehet időpontot kapni s kaptunk is: jövő év februárra(!) – számol be a Veszprém Kukac.

Kapos-T: Egy „terrorista” Fidesz-jelölt és egy Megafon-propagandista indul egymás ellen Igalban

A Kaposvár melletti, gyógyfürdőjéről méltán híres Igal városka jelenlegi polgármestere, Obbás Gyula kétséget kizáróan, plakátjai és a választás.hu adatai szerint is Fidesz-KDNP-jelölt, kihívó ellenfele, a magát függetlennek nevező Szántó Imre László viszont közismert arról, hogy a szélsőjobboldali, demagóg, rágalmazó Megafon-klón Kaposvári Közéleti Kávéház című Facebook-oldal egyik arca. Szántó posztjaiban előszeretettel nevezi „Obbásterrornak” az igali közhangulatot. A sajátos házicica-harc hátteréről a KAPOS-T számolt be.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek