Szurkolói konvojt akartak megtámadni a DVTK-Fehérvár meccs után?

Megosztás

Ahogy a Borsod24-en is olvashatták, az utolsó percekben érvénytelenített gól által játszott döntetlent a Diósgyőr és a Fehérvár. Utóbbi ezzel a negyedik helyre esett vissza és elbúcsúzhatott a bronzéremtől. A meccs pikantériáját nemcsak a nagy tét adta, több miskolci szurkolót is előállított a rendőrség a mérkőzés után.

A felmerülő hírek és pletykák lezárása érdekében az amigeleken.hu készített interjút a miskolci kapitányság vezetőjével, Dr. Bakk Richárddal, aki maga is szurkolója a csapatnak. A személyesebb hangvételű beszélgetés során az alezredes elárulta, a közelmúltból a Luque-féle társulat állt a legközelebb a szívéhez.

„Nem voltak jó játékosaink, viszont azoknak a meccseknek a hangulata teljesen más volt, mint manapság. Az az időszak a hangulat miatt közelebb áll hozzám. Példaként tudnám hozni a Gálhidi-féle csapatot, amikor szerény képességű játékosaink voltak, de mégis szerettük őket”.

A szakmai részét illetően Bakk Richárd elárulta, alapesetben a rendőrség dönti el a saját szakmai tapasztalata alapján, hogy mekkora létszámmal biztosítja a mérkőzéseket. Miskolcon a rendezőket rendszeresen ellenőrzik, nemcsak a felszerelésüket, hanem a vagyonőri jogosítványaikat is.

Úgy véli, korrekt munkakapcsolat van a rendőrség és a biztonsági szolgálat között. És mi történt pontosan az NBI utolsó fordulójában, a DVTK-Fehérvár meccsen?

„Gyakorlatilag annyi történt, hogy a mérkőzés után a távozó fehérvári szurkolók konvoját kívánta megtámadni egy körülbelül 150 fős csoport. Arcukat maszkkal, sállal eltakarva, kezükben bottal, tehát kimondottan agresszíven kíséreltek meg fellépni a távozó vendégszurkolók ellen. Ezt a rendőrség nyilván nem engedheti meg. Ilyenkor a kimenő konvojt mindig biztosítja a rendőrség, és az ott lévő rendőrök útját állták ennek a szurkolói tömegnek, akik így fizikai erőszakot nem tudtak alkalmazni. Néhány szurkoló haragja a fehérváriakról a rendőrökre tevődött át, és a kezükben lévő karókkal, botokkal a rendőrök felé dobáltak. Volt olyan kolléga, akit el is találtak. Volt olyan rendőrautó is, amit eltaláltak és megsérült. Ezért néhány szurkoló ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt tettünk feljelentést a debreceni ügyészségen. Sok szurkoló ellen pedig mi magunk indítottunk eljárást közösség tagja elleni erőszak miatt, mert a kihívóan közösségellenes magatartásuk alkalmas volt arra, hogy az a távozó fehérvári szurkolókban riadalmat keltsen” – mondta az alezredes.

Hosszabb nyomozói munka volt, mire beazonosították az elkövetőket, bár nem mindenkit sikerült, többeket továbbra is keresnek.

Kép: DVTK Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek