Barkai László zöld és fenntartható Miskolcról álmodik

Megosztás

Miskolcot vissza kell helyeznünk hazánk és Európa fejlettségi térképre. Ezt viszont csak a 21. század technológiáival érhetjük el – jelentette ki dr. Barkai László, az Összefogás Miskolcért független polgármesterjelöltje, aki hetente ismerteti a sajtóval a Miskolcért és a miskolciakért 7 programpontját a június 9-ei választások előtt.

Miskolc jövőjének a záloga a zöld és fenntartható város. Nagy szükségünk van további iparfejlesztésekre, nagy, közepes és kisvállalatok betelepítésére, amelyet támogatni kívánunk—erősítette meg dr. Barkai László szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Miskolcnak és környezetének nem kell akkumulátorgyár, nagy hely- és energiaigényű üzem. Innovatív, magas hozzáadott értékű és zöldorientációs fejlesztésekben vagyunk érdekeltek. Az akkumulátorgyárakkal ellentétben ezek magas fizetést kínáló, modern, 21. századi munkahelyeket hoznak létre.

A politikus úgy véli, a miskolciak abban érdekeltek, hogy legyen a város klímasemleges és energiatakarékos. Törekedni kell a zérókibocsátás elérésére, és konkrét beavatkozásokkal csökkenteni a károsanyag-kibocsátást.

Dr. Barkai László Miskolcért és a miskolciakért 7 programpontjának része az is, hogy felülvizsgálják a 2023-2030 közötti uniós TOP+ programot. Az uniós forrásokból elsősorban fenntartható és energiahatékony beruházásokat valósítanak meg Miskolcon. Folytatják és felgyorsítják az önkormányzat tulajdonában álló épületek energiatakarékos felújítását és a zöldenergia arányának további növelését. Bővítik Miskolc zöldterületeit, és létrehozzák a Szinva Zöld Folyosót.

Dr. Barkai László továbbra is úgy véli: meg kell őrizni Miskolcot szabad és demokrata városnak. Az ellenzék megosztása egojátszma és érdekharc azok részéről, akik nem megfelelően mérik fel a támogatottságukat, és pozíciók kizsarolására használják a közösségi lehetőségeket. Varga Andreának és csapatának el kellene fogadnia a koordinált indulást, ha már nem fogadták el korábban az együtt indulást, mert ez az utolsó esély, hogy teljesítsük a miskolci demokraták elvárását: össze kell fogni a városunkért!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek