Az utolsó simítások a Villanyrendőr érkezése előtt

Megosztás

Hamarosan újra lesz Villanyrendőr a miskolci kereszteződében, vagy legalábbis egy hasonmása, ami a tervek szerint május 31-re lesz készen.

Szopkó Tibor alpolgármester pénteki tájékoztatóján megtudtuk, hogy jelenleg 80 százalékos készültségben van a fülke, amely nagymértékben hasonlít az eredeti tervekhez.. Kérdésünkre válaszolva hangsúlyozta, hogy fémből készül, ezért könnyebben mosható lesz, amennyiben festékkel károsítanák a létesítményt. Fokozott figyelmet fordítanak majd kamerák segítségével is a turist-alátványosság figyelésére is.

Szopkó Tibor a péntek reggeli sajtótájékoztatón

Megtudtuk továbbá, hogy a lépcső, amin egykor az irányító rendőr feljutott a fülkébe, most felhajtható lesz és csak jelentős napokon, így például Miskolc város napján, vagy egyéb ünnepen hajtják majd le, így nem lesz balesetveszélyes, amitől sokan féltek még a tervezés idején. Természetesen fotózásra, szelfik készítésére így is lesz lehetőség. A helyszínen és környékén most burkoló szakemberek dolgoznak, csúszásmentes és dekoratív burkolattal látják el a Villanyrendőr környékét, a buszmegálló résszel együtt. Erre a feladatra mintegy 12 millió forintot költenek. A földmunkák során előkerült az eredeti talapzat, erről szóló cikkünk ide kattintva olvasható.

Pontosan egy hét múlva ismét találkozhatunk a Villanyrendőrnél

A munkálatokkal május 31-ig végeznek, amikor helyére kerül majd az irányítókalitka is. Az ígéretek szerint akkorra megtudjuk az ismert miskolci fémipari vállalkozó nevét, aki mindeddig civil adományként foglalkozott a „Villanyrendőr kalitka” újjávarázsolásával. Kérdeztük a szomszédos villamosmegállóban álló embereket, akiknek többsége örömmel fogadja az építmény megjelenését, mert fiatal korukat idézhetik vissza, s újra mondhatják, hogy „találkozunk a Villanyrendőrnél”.

Szerző: és fotók: M.Vadas Zsuzsa

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek