Mégsem lesz Kazincbarcikán tüntetés, mivel a cég tagadja, hogy akkugyárat terveznek a városba

Megosztás

Fake news – így reagált azokra a hírekre a kazincbarcikai önkormányzat hírportál, a Kolorline, miszerint akkugyár készülődik a borsodi városban. Mindeközben a Párbeszéd-Zöldek tovább nyomoz az ügyben.

Elmarad a kedd délutánra meghirdetett kazincbarcikai demonstráció, azt várhatóan egy későbbi időpontra halasztják. A Párbeszéd-Zöldek NO AKKU Kazincbarcikán nevet viselő esemény apropója az volt, hogy egyre több jel utal egy esetleges akkumulátorral foglalkozó gyár létesítésére.

Mindeközben a Kolorline felületén Fake News címmel jelent meg az a cikk, melyben cáfolják ezeket a híreszteléseket egy tegnapi egyeztetésre hivatkozva.

Ahogyan az a szűkszavú közleményben olvasható, a BorsodChem Zrt. 2024. március 11-én, hétfőn személyes egyeztetést szervezett Demeter Zoltánnal, a térség országgyűlési képviselőjével és a környező települések polgármestereivel (Kazincbarcika, Berente, Sajószentpéter, Múcsony).

“Az eseményen a társaságtól egyértelmű tájékoztatást kaptunk: a kazincbarcikai-berentei-múcsonyi telephelyen a cég nem tervez sem akkumulátor-összeszerelő, sem -újrahasznosító üzemet építeni.”

A hír hallatán döntött úgy a Párbeszéd-Zöldek, hogy a demonstrációt elhalasztják, de az ügyet nem engedik el, mondta el lapunk megkeresésére Leskó Judit, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alapszervezetének elnöke.

Hozzátette, hogy tovább nyomoznak, mivel szerintük minden jel arra mutat, hogy a BorsodChem Zrt. tulajdonosa, a Wanhua cég akkumulátor-alapanyag gyártásra készül Barcikán és csupán egy kommunikációs trükk volt a tegnap délutáni közlemény.

Az ügyben megkerestük az érintett céget, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Demeter Zoltán

Tájékoztatás❗

Kiemelt fotó: BorsodChem Fcaebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek