Sátoraljaújhelyen jelentős fejlesztésre készül a dohánygyár

Megosztás

Kedden elindult a Continental Zrt. legújabb csarnokának építése, jelentette be Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. A tervek szerint a város legnagyobb foglalkoztatója tizenkétezer négyzetméterrel bővíti jelenlegi telephelyét, amivel hatvan új munkahelyet létesít.

A tulajdonosok az alapkőletétellel egy időben bejelentették, hogy jövőre újabb bővítésre készülnek, több mint hétezer négyzetméteren.

A sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló társaság két évvel ezelőtt hajtotta végre a legnagyobb fejlesztését, amikor egy új gyártócsarnokot létesítettek mintegy 10 milliárd forintból.

Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója idén márciusban arról beszélt, hogy a dohánypiac számos kihívással küzd, mind globálisan, mind hazai szinten – ide tartoznak a munkaerőpiaci nehézségek is. Éppen ezért fordítanak kiemelt figyelmet a munkavállalók bérezésére: a dolgozók alapbére 15 százalékkal növekedett február 1-től kezdődően, a felhasználható cafeteria keretösszege pedig éves szinten 100 000 forinttal.

Fotó: Szamosvölgyi Péter Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek