Nem fértek el a járdán, ezért megütötte az idős férfit

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített testi sértés bűntette miatt, aki az utcán nem adott helyet az idős férfinak, hanem szidalmazta és megütötte.

A vádirat szerint a vádlott 2023. június közepén, a délutáni órákban Miskolc belvárosában tartózkodott férfi társasággal a járdán beszélgetve. Irányukban gyalogosan közlekedett a 76 éves időskorú férfi, aki észlelte, hogy a a járda teljes szélességét elfoglalják, mellettük akart elmenni és odaszólt a vádlottnak, hogy ő annyit megérdemelne, a vádlott odébb állhatna, hogy elférjen. A vádlott azt válaszolta, hogy tűnjön el onnan, ezt a férfi sérelmezte, ezért közöttük szóváltás alakult ki. A sértett tovább sétált, azonban amikor egy útkereszteződéshez ért, a vádlott utána szaladt és ököllel az arcán megütötte, miközben felelősségre vonta, hogy beszólt neki.

A bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket elszenvedő sértett, idős kora, természetes okú betegségei, ezekből eredő gyenge fizikális állapota következtében önvédelemre képtelen személynek minősül.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

A fotó illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek