Nagyon szeretik a Horváth-tető élményparkját a miskolciak

Megosztás

Gyönyörű környezet, igazi, tartalmas kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak is.

Miskolc legújabb élményparkját néhány hete vehették birtokba a miskolciak. A családok apraja-nagyja – beleértve Buksit is – élvezheti most már a játékot és a felhőtlen kikapcsolódást a város közepén. Több százan kapcsolódnak ki naponta a nemrég megnyílt Horváth-tetőn – hamar a miskolciak egyik kedvenc közösségi helyeivé váltak a tematikus, korosztály szerinti játszóterek. A Minap.hu bemutatta, milyen véleménnyel vannak róla a látogatók.

Két héttel ezelőtt adták át Miskolc legújabb parkját az Avasi Kilátó közvetlen közelében. Eleve adott volt egy belvárosi “hegy”, romantikus sétákra lehetőséget adó lépcsősorokkal, pihentető, árnyas ligetekkel, zeg-zugos pincesorokkal, majd a tetőre felérve várost beterítő kilátással, és persze Miskolc talán legjellegzetesebb, legikonikusabb jelképével: a kilátóval. Mindez pazar így egy “csomagban”, de tegyük a kezünket a szívünkre: volt azért hiányérzetünk a fenti területek kihasználatlansága miatt. Tapasz volt a tájseben az évekkel ezelőtt megkezdett vízelvezetők rendbetétele, ami azonban legalább megadta az alapját annak, hogy nagyobb beruházásokkal folytatódhasson ennek a valóban kiváló adottságokkal rendelkező területnek az élettel való megtöltése.

Így jutottunk el a Horváth-tető átadásához, amiről – a többségében jogos kritikák mellett – rendkívül elismerően beszélnek azok is, akiknek a véleménye leginkább számít: a miskolci lakosok.

A korosztályok szerint kialakított három játszótér ideális kikapcsolódást nyújt a gyerekekkel érkezőknek. Rengetegen vallják: hiányzott Miskolcról egy ilyen modern, minden igényt kielégítő közösségi tér. További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek