Végképp megoldódni látszik a Sicta-ügy, fellégezhetnek Felsőzsolcán és közelében

Megosztás

Úgy tűnik, véglegesen felhagynak a cég szennyező tevékenységével és ez rendkívül jó hír a környéken élőknek. Célba ért egy alulról érkező tiltakozás, ilyen is ritkán történik. A cég maga közölte a szennyező tevékenység befejezését.

A Zöld Arnótért Egyesület saját közösségi oldalán hozta nyilvánosságra az erről szóló határozatot.

“A héten megkaptuk a határozatot, ami úgy gondoljuk garanciaként fog szolgálni arra, hogy ezen a tavaszon ne kelljen aggódnunk a déli szél miatt: a SICTA kérésére a hatóság visszavonta a vállalat olvasztás-öntés során használt pontforrásainkat engedélyeit.

Ugyanitt kiderült, hogy a SICTA hivatalosan is bejelentette, hogy felhagy az olvasztás-öntéssel a felsőzsolcai telephelyén. Reméljük ehhez hasonló szennyező tevékenységbe senki sem kezd a lakóhelyünk közelében a jövőben.”

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „A SICTA Kft. a 2021. december 15. napján keltezett iratában arról tájékoztatta a környezetvédelmi hatóságot, hogy 2021. december 17. dátummal a homokmag gyártási és az alumínium olvasztási és öntési tevékenységét megszünteti, ezt követÅen csak megmunkálási tevékenységet végez. Egyidejűleg kérte a P21 jelű pontforrás működésének engedélyezésére irányuló eljárás megszüntetését. Ezen eljárás a 2021. december 21. napján kelt BO/32/09271-15/2021. számú végzéssel megszüntetésre került.”
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „HATÁROZAT A SICTA Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (3561 Felsőzsolca, Szeles út 4., KÜJ: 102020955) részére a Felsőzsolca lpari Park területén, FelsÅzsolca, Szeles utca 4. szám alatti telephelyen (KTJ: 101778032) lévő P4 jelű Alumínium olvasztokemence elszívó kürtöje, P5 jelű Gauss karussel öntőgépek elszívó kürtöje, P6 jelű Gauss lineáris öntögépek kürtöje, P16 jelű GAUSS Lineáris öntőgépek elszívó kürtöje, P17 jelű Manuális öntő- és olvasztógép elszívó kürtöje és P18 jelű Laempe hidegmag belövő kürtöje helyhez kötött légszennyezÅ‘ pontforrások üzemeltetésére vonatkozó a teruleti környezetvédelmi hatóság által BO-08/KT/09883-5/2018. számon kiadott, a másodfokú környezetvédelmi hatóság által PE/KTFO/4380-7/2018. számon részben megváltoztatott, egyebekben helybenhagyott levegőtisztaság-védelmiengedélyt visszavonom.”

Kapcsolódó cikkek