“Hozzád szól a propaganda plakát”, vágod? | videó

Megosztás

Kampányüzemmódban a plakátok is veszélyben vannak, segítsen a Borsod24-nek leleplezni a visszaéléseket!

A választás közeledtével a kampány is egyre magasabb hőfokon zajlik, olykor szó szerint értve: Ózdon például felgyújtották a fideszes polgármester-jelölt plakátját, bár van néhány gyanús jel, hogy nem az ellenfelei tették. Hogy Ózdon kemény a verseny, arra utalhat az is, hogy ott a kormánypárti jelölt esetében a megengedettnél két nappal korábban tették ki a választási plakátokat. És hát Magyar Péter miskolci látogatása előtt is szerepet kaptak plakátok, ugyanolyan nadrágszíjas táblák bukkantak fel, mint az anyák napján Debrecenben tartott demonstrációt megelőzően.

Hogy a plakátoknak nagy jelentőséget tulajdonítanak, az már a 2019-es önkormányzati választásokon is kiderült, amikor két nappal a voksolás előtt egy rongálással megbízott aktivistát videózott le Miskolcon egy állampolgár az éjszakában. Különleges szerszámot is készítettek, amit hernyózónak hívnak, ami egy hosszú rúd, a végén egy ágvágóval. A négyméteres eszköz alkalmas arra, hogy a magasan található plakátokat egyszerűen levágják az oszlopról. A rajtakapott fiatal férfi éppen a Velünk a Város ellenzéki szövetség plakátjait távolította el – ahogy az az alább látható videóban megnézhető.

8054e43b-2c9c-4811-9478-087b6f50bd6c

Watch “8054e43b-2c9c-4811-9478-087b6f50bd6c” on Streamable.

A Borsod24 elkötelezett a tiszta kampány mellett, így ha Önnek vannak információi az idei kampányból plakátrongálásról vagy másfajta manipulációról, írjon nekünk emailt, és mi felvesszük a kapcsolatot a bejelentővel (aki ha meg akarja őrizni az anonimitását, természetesen partnerek leszünk benne).

Alvin és a Mókusok – Valaki Dróton Rángat

Az Alvin és a Mókusok Valaki Dróton Rángat című dala a Valahol, ott a lábad című 2002-es lemezről. Iratkozz fel a friss videókért: http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=alvinrecordsvideo A Valahol, ott a lábad előtt megvásárolható / meghallgatható: iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/valahol-ott-a-labad-elott/id853515507 Deezer: http://www.deezer.com/album/7657315 Spotify: http://open.spotify.com/album/48L2d5VzVexbZbdToqczfO AZ ALBUM MEGVÁSÁRLÁSÁVAL A ZENEKART TÁMOGATOD! KÖSZÖNJÜK!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek