Türelmetlen az ózdi Fidesz, két nappal korábban kezdték a plakátkampányt

Megosztás

Közelednek a helyi önkormányzati és EP-választások, így pár nap múlva Borsod megyében is mindent elborítanak a választási plakátok. Ám aki első akar lenni ebben a vizuális versenyben, annak a törvény betűje sem akadály és idejekorán kilógatja hirdetéseit a közterületre.

Hivatalosan április 20-án – a szavazás napja előtti ötvenedik napon – indul a kampányidőszak, de Ózd fideszes képviselőjének stábja már két nappal korábban megkezdte a munkát. Janiczak Dávid beszámolója szerint Csuzda Gábor plakátjai már csütörtök estétől tarkítják a várost.

A település polgármestere bejegyzésében hangsúlyozza, hogy a választási eljárásról szóló törvény értelmében kampányidőszakban lehet plakátot kihelyezni, ez pedig szombaton reggel 8-kor kezdődik, azaz a Fidesz-KDNP két nappal korábban lendült akcióba.

“A törvények azért vannak, hogy betartsuk őket, főként ha valaki jogász ugyebár, talán tudni illene a törvényt értelmezni és betartani. Erre és hasonlókra számíthatunk a Fidesztől, és jogász jelöltjétől a kampányban. Azt hiszem elég őszinte kezdeti bemutatkozás.” – írja Janiczak Dávid, aki ezzel arra utal, hogy a kormánypárt 35 éves polgármesterjelöltje jogász végzettséggel rendelkezik és erre úton-útfélen szívesen hivatkozik.

Az ózdi polgármester a törvényesség tisztelete érdekében a Helyi Választási Bizottságnál kifogás tesz a túl korai plakátolás miatt.

Kiemelt kép forrása: dr. Csuzda Gábor Facebook-oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek