Fontos, új gyalogátkelőhely lesz Ózdon, hamarosan kezdik is a munkát

Megosztás

A dolog közel sem olyan egyszerű, hogy felfestenek néhány csíkot a balesetveszélyes helyen és máris biztonságos a gyalogosközlekedés. Jócskán vannak olyan munkálatok, amivel elő kell készíteni, hogy az valóban biztonságos legyen.

A helyszín a Vasvár út, a részletekről pedig Janiczak Dávid polgármester számolt be a közösségi médiában.

“ÚJ ZEBRA LEHETŐSÉGÉT VIZSGÁLTUK MEG LAKOSSÁGI KÉRÉSRE

A Vasvár úton a Nagyparkoló és a szemközti járda között gyakran kelnek át az úton, ami veszélyessé teszi a forgalmat. Lakossági kérés érkezett hozzám, hogy orvosoljuk a helyzetet, ezért Kovács György városi főmérnökkel, a Közút, Volán, Rendőrség, Rendészet, Városüzemeltetés szakembereivel bejárást tartottunk a helyszínen.

A zebra kivitelezhető, de jó pár feltételt meg kell teremteni: 50 méteres beláthatóság, ezért a tujákat a ládájukkal a járda belső felére helyezzük át, 30 méter záróvonal, foszforeszkáló táblák, megvilágítás, süllyesztett szegélyek, 3 méter szélesség. Szakirányú tervező is kell a feladathoz.

Hamarosan belekezdünk és bízom benne, hogy mielőbb elkészül. A gyalogos biztonság az egyik fő kiemelt területünk!” – zárta mondandóját Janiczak Dávid, Ózd első embere.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek