Itt a megoldás: kijavítják a Miskolci Nemzeti Színház homlokzatát

Megosztás

Jó ideje el van kordonozva egy terület, mert felette balesetveszélyessé vált az épület tetején a vakolat és a stukkók. A homlokzatot hamarosan helyreállítják.

Hetek óta el van kordonozva a Miskolci Nemzeti Színház Széchenyi utcai homlokzatának egy része. A miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályának tájékoztatása szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert a vakolat és a stukkók állapota miatt az önkormányzat statikai vizsgálatot végeztet.

Amint írják, az utcafronti homlokzaton a vakolat és a párkányok alatti stukkó több helyen megrepedt. Hozzátették, a homlokzat lekerítésére és az átjáró lezárására azért volt szükség, mivel az emelőkosaras munkavégzés és a feltárás során vakolat pergett le az utcára.

Kiemelték, a vizsgálatokat folyamatosan végzik és a végleges statikai állásfoglalást követően kerülhet sor a teljes rekonstrukcióra. Addig is, amíg ez megtörténik, a biztonságos munkavégzés, de főként a gyalogosok védelme érdekében kint marad a kordon, így szabályozzák a területen a közlekedést. A színház homlokzatát utoljára 2006-ban újították fel, mai színét ekkor nyerte el az épület. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek