Barkai László: Veres Pállal szemben nem indultam volna – videó

Megosztás

Hétfőn este az ATV Voks című műsorának vendége volt Dr. Barkai László polgármesterjelölt. Az interjú során nemcsak a várossal kapcsolatos elképzeléseiről hallhattak a nézők, de az indulásának körülményeiről is sok részletet megtudhattunk.

Rónai Egon a beszélgetést azonnal egy olyan kérdéssel kezdte, ami sok miskolci fejében megfordult az elmúlt napok során.
“Gyermekorvos, az MTA doktora, kórházigazgató, erre lehet mondani, hogy minek ez magának?” – (utalva a polgármesterjelöltséggel járó kihívásokra és nehézségekre).

Barkai László válaszában kitért arra, hogy ezt a kérdést sokan feltették már neki, elsőként a családja. Majd azzal folytatta, hogy nem címek begyűjtése miatt gondolta, hogy elindul ezen az úton, hanem amiatt, hogy családja több generáció óta Miskolchoz kötődik, azt mondja sokat kapott ettől a várostól és most megpróbál ebből vissza is adni a városnak.

Szó esett Veres Pál váratlan visszalépéséről is. Az ezzel kapcsolatos kérdésre Barkai László elárulta, hogy őt is váratlanul érte a bejelentés, illetve hozzátette, hogy ő személyesen is ismeri Veres Pált és nagyra értékeli. Erre Rónai Egon azonnal vissza is kérdezett, hogy, ha nagyra értékeli, akkor miért akart elindulni vele szemben.

A beszélgetés további részében szó esett az ellenzéki pártok támogatásáról is.Ezzel kapcsolatban Barkai László kifejtette, hogy a Párbeszéd, az LMP és a DK azonnal jelezte, hogy támogatják, mint polgármesterjelöltet. Az MSZP később, szombaton döntött a kérdésről, mivel a párt szabályai szerint a tagságnak kell szavaznia a polgármesterjelölt személyéről. A döntés szombaton meg is született, az MSZP tagsága egyhangúlag támogatta Barkai László indulását.

Kitért arra is, hogy a Jobbikkal és a Momentummal is folyamatban vannak a tárgyalások. A két párt jelezte, hogy Barkai László személyét elfogadják és támogatják, de a pártok között még nincs megegyezés az egyéni jelöltek és a közös lista tekintetében.

A városfejlesztési elképzelésekről Barkai László elmondta, hogy fiatalkorában ő egy pezsgő és fejlődő városban nőtt fel, azonban az elmúlt évben Miskolc folyamatosan leszakad, függetlenül attól, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki polgármestere van/volt a városnak. Kiemelte, hogy fontos, hogy a városba fejlesztések érkezzenek, de ezek csak olyan beruházások lehetnek, amelyek a lakosság, a civilek támogatását is bírják, mert a miskolciak nem akarnak olyan beruházásokat, amelyek egészségkárosítóak, vagy környezetkárosítóak, nem akkumulátorgyárakat akarnak.

A teljes interjút itt tekinthetik meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek