Néhány perccel a lefújás előtt mentett pontot a DVTK

Megosztás

Kemény és megterhelő sorozat áll a DVTK mögött, két hét leforgása alatt négy bajnokin és egy kupamérkőzésen kellett teljesíteni a csapatnak. A Új Hidegkuti Nándor Stadionban, nyárias melegben rendezett összecsapáson az MTK ellenfeleként sokáig úgy tűnt, pont nélkül maradnak Bognár István „jóvoltából”, de Pernambuco 1-1-es döntetlenre hozta a meccset.

„Bő két hét alatt az ötödik mérkőzés vár ránk vasárnap délután. Úgy érzem, a játékosok erőnlétileg bírják a terhelést, de néhány poszton ráfér a csapatra a frissítés. Persze minden mérkőzésen előfordulnak holtpontok, de amint azon átlendülnek a játékosok, egyből látszik, hogy fizikailag rendben vannak. Elsősorban a fiatalokon érezni, hogy számukra fejben sűrű a tavaszi program, mert ne felejtsük el, hogy Jurek Gábor és Bényei Ágoston a válogatott szünetben is játszott az U21-es nemzeti csapatban” – vélekedett a tréner Vladimir Radenković a mérkőzés előtt.

Az MTK elleni összecsapás előtt szintén a DVTK trénere árulta el, egy jó csapatnak tartja a fővárosiakat, öröm nézni a meccseiket, szerinte Horváth Dávid jó munkát végez velük.

A mérkőzés során alighanem az derült ki, hogy túlságosan is jót, az első játékrészben Bognár több alkalommal is veszélyes volt, majd félóra elteltével Hej passzolt laposan Németh Krisztiánhoz a tizenhatoson belülre, aki visszatette, majd az érkező Bognár István tíz méterről betalált Odyntsov kapujába, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiaknak.

Az MTK még az első félidőben begyűjtött két sárga lapot Kocsis és Kovács által, így 1-0-s állással, kiélezett párharcokkal, 48-52-es labdabirtoklási aránnyal vonultak szünetre a csapatok. Rossz ómennek számított, hogy a legutóbbi tizennégy egymás ellen játszott élvonalbeli meccsükből hét MTK-győzelem és hat döntetlen mellett mindösszesen egyszer nyert a DVTK, 2018 novemberében 3-2-re, Fernando Fernández vezetésével.

A térfélcsere után is főleg Bognár jelentett veszélyt a diósgyőri kapura, miközben a vendégek 60 perc leforgása alatt már hármat cseréltek. A széleken aktívan futottak meg a vendégek, míg az MTK az utolsó húsz percben sokkal defenzívebb lett. Az egyenlítő gól nagyon sokáig, a 86. percig váratott magára, Edomwonyi középre tette a labdát, Pernambuco pedig az öt és feles vonaláról fejelt a keresztléc alá.

Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, az MTK 40 ponttal folytatja a veretlenségi szériáját az ötödik helyen, a Diósgyőr pedig ezzel együtt négy forduló óta nyeretlen, 37 ponttal a hetedik helyen áll.

A találkozót Vad II István vezette, segítői az oldalvonal mellett ifj. Tóth Vencel és Albert István voltak.

A Diósgyőr a következő fordulóban, április 20-án (szombaton) a Debrecent fogadja hazai pályán.

Kezdőcsapat:

Artem ODYNTSOV – GERA Dániel, Marco LUND, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Bitok STEPHEN – Elton ACOLATSE, Alexander VALLEJO, HOLDAMPF Gergő, Rudi POŽEG VANCAŠ – JUREK Gábor, SZABÓ Levente. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.

Kép: 1910.hu – a DVTK szurkolók otthon

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek