Értékes elismerésben részesült a miskolci Szimbiózis Alapítvány

Megosztás

A több évtizede működő miskolci Szimbiózis Alapítvány, amely a munkája által a fogyatékossággal élők életét kívánja megkönnyíteni, a fennállása során számtalan elismerő díjban részesült, 2004-ben az év civil szervezete lettek, 2008-ban esélyegyenlőségi díjat kaptak. Most a Toyota Sakura és a Stílusos Vidéki Éttermiség közös elismerését, a Sakura (cseresznyevirág) díjat ítélték oda a szervezetnek a szociális, gondoskodásban elért értékteremtő kategóriában.

„Első ránézésre, segítő tevékenységük fókusza a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítására irányul, ugyanakkor minden programjukat átszövi a társadalmi környezet pozitív attitűdjének, szemléletének előmozdítása” – olvasható a szervezet hitvallása a honlapjukon.

A Toyota Sakura-val karöltve megalapított Sakura (cseresznyevirág) díjjal a hazai idegenforgalom és gasztronómia kiemelkedő szereplőinek teljesítményét szerették volna elismerni. A Szimbiózis a Szociális, gondoskodásban elért értékteremtő kategóriában nyert.

A sokrétű segítségnyújtás mellett külön érdemes kiemelni, hogy öt különböző helyszínen jelenleg hatvan fő számára nyújtanak lakhatási lehetőséget Miskolcon. A legnagyobb házban tizennégyen, a legkisebben heten laknak. Van, ahol magasabb szükségletű fogyatékos emberek tartózkodnak – van, ahol részben önállósult személyek élnek.

Az elmúlt években több alkalommal is írtunk a hiánypótló munkát végző Szimbiózis Alapítványról. 2021-ben a DVTK szurkolói szerveztek adománygyűjtést, összesen majdnem másfél millió forint volt a célkitűzés. A következő évük szintén nehézségekkel telt, az áram-, a gáz- és az üzemanyagárak növekedése miatt 75 millió forint többletkiadásuk keletkezett. Bezárták üzemeiket, eladták terápiás állataikat, hogy a hatvan bent lakó gondozottjuk otthonát megvédjék 

Az alapítvány a közösségi oldalán úgy írt, hálásan köszönik a díjat, valamint megtisztelő volt az átadó rendezvényen ennyi kiváló és elhivatott szakember között lenni.

Kép: Szimbiózis Alapítvány Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek