Miskolc érted fejlődik: megújult a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda

Megosztás

Az infrastrukturális fejlesztés a családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című felhívás keretében történt meg.

A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda felújítása kapcsán kettős cél megvalósítása volt a feladat: egyrészt az intézmény energiafelhasználásának csökkentése az épületszerkezetek, az energetikai rendszerek korszerűsítésével, másrészt belső átalakítások, felújítások elvégzése.

A projekt konzorciumban valósult meg a Magyarországi Evangélikus Egyházzal. A beruházás magában foglalta az energiatakarékosságot célzó nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést és az intézmény akadálymentesítését. Az óvoda esetében az akadálymentesítés a fogyatékossággal élő emberek közlekedésének megkönnyítését, illetve az óvoda biztonságos használatának egyszerűsítését is jelentette. A beruházással érintett intézményben nem kapacitásbővítés, hanem férőhely felújítás valósult meg.

A beruházást követően a gyermekek sokkal jobb körülmények között a XXI. század elvárásainak megfelelő környezetben tölthetik el napjaikat. A modernizálás hozzájárult a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő minél előbbi visszatéréséhez.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek