A feltámadás hite nem az ünnep két napja alatt válik fontossá, hangzott el Sajóvelezden

Megosztás


A keresztény hitnek hármas tartóoszlopa van – hangzott el Pásztor Dániel, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi alelnöke által a Sajóvelezden tartott húsvétvasárnapi ünnepi istentiszteleten.

A református püspök kifejtette, ez a három oszlop az, hogy “Krisztus meghalt a mi bűneinkért”, feltámadt és él, valóságos személyiség. Hozzátette, a keresztény hit olyan, mint egy “híd a menny és a föld között”. Ha annak három tartóoszlopa közül bármelyik is hiányzik, vagy bármelyikkel probléma van, akkor a híd “használhatatlan és semmit sem ér”.

A református püspök beszélt arról, hogy a huszonegyedik század embere megkérdőjelezi az egész húsvéti történet és azt, hogy Krisztus valóban feltámadt. Sokan gondolják, hogy nem igaz, és erről szeretnék a kereszténységet és a világot is meggyőzni.

Pásztor Dániel szerint a keresztény hit egy fontos alapkérdése az, hogy az emberek elhiszik-e Krisztus feltámadását. Isten igéje, a Szentírás gondoskodott arról, hogy legyenek tanúk, akik elmondják, hogy Krisztus valóban feltámadt a halálból.

A református püspök prédikációjában kiemelte, a feltámadás hite nem az ünnep két napja alatt dől el és válik igazán fontossá, hanem az azt követő időszakban, és akkor, amikor az emberek kilépnek a templom ajtaján.

Pásztor Dániel hangsúlyozta: az, hogy Krisztus él, a hétköznapokban ad erőt  igazán az embereknek, amikor szembe kell nézniük a betegségekkel vagy a megoldhatatlannak tűnő problémákkal. Ezekben a helyzetekben ott van az emberekkel az élő Krisztus, akit segítségül hívhatnak, és biztosak lehetnek abban, hogy segíteni fog.

Kép: Vajda János

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek