A miskolci reformátusok egyik ingatlanában thai masszázsszalon működik

Megosztás

A Tündér Thai Masszázs vajon mennyire fér össze a református egyház egyébként is megtépázott hírével és szellemiségével? Vagy semmi látnivaló, hiszen “ember, éppen most jövök ki a… masszázsszalonból”? A református lelkipásztor szerint nincs ezzel semmi gond.

Elmélyülve tündérek kezei közt, mint egy álomban. Felemelő és spirituális egyszerre. Ahol a lélegzet elakad, mert nem találni szavakat. Csodás. Mesés. Varázslatos. Egy hely, ahol végtelen boldogságot és örömöt érzel, hogy itt vagy – így hangzik a Miskolc belvárosában működő Tündér Thai Masszázsszalon egyik hirdetése. 

A szalon a Feszty Árpád utcában üzemel egy 87 négyzetméteres társasházi lakásban. Az egészben az a furcsa, hogy az ingatlan tulajdonosa nem egy vállalkozás vagy egy magánszemély, hanem a Miskolc-Avasi Református Egyházközségírja a 24.hu, amit a Népszava szemlézett.

Az ingatlant kevesebb mint két éve vásárolták meg a reformátusok a tulajdoni lap szerint. Ennek célja azonban nem világos: a lap megkérdezte az ügyben Hangó István református lelkipásztort, azonban nem jutottak sokkal előrébb. A lelkész mindössze annyit közölt, hogy „a Miskolc-Avasi Református Egyházközség nem üzemeltet thai masszázs szalont. A kérdezett ingatlan kapcsán pedig törvénybe ütköző, a társasházi együttélés szabályait sértő vagy szerződéssel össze nem egyeztethető eseményt, cselekményt nem tapasztaltunk, illetve semmi ilyenről nincs tudomásunk.”

A válaszból az sem derült ki, mennyire tartja összeegyeztethetőnek az egyház szellemiségével, hogy a tulajdonában álló lakásban masszázsszalon működik. Pedig a helyiek részéről van is némi panasz a létesítményre: egy ott élő idős házaspár lánya szerint gyakorlatilag átjáróház lett a társasház a masszázsszalon üzemeltetése óta, tekintve, hogy a szalon késő este is fogad vendégeket, miközben hivatalosan csak este nyolcig vannak nyitva.

A 24.hu a szalont is megkereste kérdéseivel telefonon, de a hívásukat fogadó nő csak pár mondatot beszélt magyarul, így ezzel sem tudtak meg többet.

Ingatlanportálok adatai alapján a lap úgy számolt, hogy egy 87 négyzetméteres lakás óvatos becslések szerint is legalább 50 millió forintba kerül egy viszonylag újépítésű miskolci társasházban. Egyébként a korábbi tulajdonos az ingatlant európai uniós támogatással vásárolta meg annak idején.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek