Újjáépül a támfal, hamarosan megszűnik a terelés a pisztrángtelepnél

Megosztás

Rövid időn belül végeznek a pisztrángtelep melletti támfal építésével, majd az útpálya felújítása után, sok autós nagy örömére nagyjából heteken belül megszűnhet a terelés és a jelzőlámpás irányítás. A szakemberek az úttal kapcsolatos problémákat még 2018-ban vették észre.

A MiNap úgy értesült, néhány hét és megszűnik a jelzőlámpás forgalomirányítás a területen. A lap már korábban beszámolt róla, hogy az út töltésének meggyengülésével szembesültek a szakemberek hat évvel ezelőtt. A völgy felőli forgalmat le kellett zárni, a javítási munkálatok végül tavaly ősszel kezdődtek meg.

De miért ilyen későn? A Közút erre azt válaszolta, addig nem végezhettek munkát, amíg ki nem sajátították a kivitelezéshez szükséges földterületet. Erre végül tavaly augusztusban került sor.

„Nagyjából itt tart most a munka, az útpálya jelenleg murvás, és a jelzőlámpás irányítás még mindig érvényben van. A közút tájékoztatása szerint már nem sokáig. Mostani kérdésünkre úgy feleltek, az új útpálya kivitelezése előreláthatóan április közepéig tart, ekkorra az aszfaltozással is végeznek a szakemberek, ezt követően lezárás már nem várható” – olvasható.

Kép: Tajthy Ákos

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek