A Népkertben ünnepelték húsvétot a miskolciak

Megosztás

Változatos húsvéti programokkal várták ma az érdeklődőket a Népkertben.

Folytatódtak a húsvéti programok Miskolcon. Tegnap Diósgyőrben, az Ady Endre Művelődési Ház rendezett izgalmas ünnepi programokat, amiről mi is beszámoltunk, ma pedig a Népkertben folytatódott az ünneplés.

A húsvéti kavalkádon teljes volt az ünnepi hangulat, hiszen a látogatók találkozhattak: hímes tojással, locsolkodással, árusokkal, koncertekkel, előadásokkal és tematikus programokkal.
Volt talpalávaló a kis cipőknek, és zene, amire a nagyobb lábbelik is rophattak. Tartottak táncházat, és gólyalábasok is felléptek, kora délután pedig Lúdas Matyit is megtekinthették a Galiba Társulat előadásában.

A színpadi produkciók mellett mókás kísérő programokkal készültek a szervezők. Ilyen volt például a nyuszikereső játék, melynek során a parkban elrejtett, fából készült tapsifülesfigurákat kellett megtalálni. Tartottak kézműves-foglalkozásokat és állatsimogató is várta az érdeklődőket, de volt népi játszótér, és hagyományőrző ügyességi játékokon is kipróbálhatták magukat a résztvevők.

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület révén olyan mesterségek fogásait leshették el a kavalkádra látogatók, mint a fafaragás, a szövés, a tűnemezelés, a mézeskalács készítés, a kovácsolás, a hímzés, a bőrművesség, a gyöngyfűzés, a kosárfonás vagy a fazekasság.

A Pajta Játéktár is kinyitotta kapuit, de volt húsvéti óriáskifestő, tojáspatkolás Nógrád vármegyéből, pónilovaglás, kézművesvásár és húsvéti kalácsot is kaphattak a kavalkádozók.

Fotó: Mocsári László – Minap.hu

Kapcsolódó cikkek