Különleges tojásfával és dekorációval várja az ünnepeket Miskolctapolca

Megosztás

Bárki felakaszthatja saját alkotását a Békás-tó partján álló, már most különleges és szép dekorációra.

Többéves hagyomány, hogy a Tapolcafürdőért Egyesület az általuk örökbefogadott közterületen húsvét előtt tojásfát állít. A saját készítésű díszek idén is megtekinthetők a miskolctapolcai Békás-tó partján, sőt az arra járók által kiegészíthetők. Az ötletgazdával beszélte át a részleteket a Minap munkatársa.

– Mi voltunk az elsők, akik közterületet fogadtunk örökbe Miskolcon négy évvel ezelőtt. A miskolctapolcai Békás-tóra esett a választásunk, mert az nem tartozik az ősparkhoz. Azóta szemetet szedünk ott, bokrokat nyírunk és a tó partján virágokat ültetünk, hogy szebb legyen a környék – számolt be Söllei Éva, a Tapolcafürdőért Egyesület alelnöke, a kertészeti csoport vezetője. 

Az idei újításuk egy gúnár és egy tojó lúd megformálása festett fából, ami húz egy pici szekeret virággal. Viszont a tojásfát most nem ágak feldíszítésével alakították ki, mivel a parkrendezés miatt ezek hiányoznak, hanem egy saját gyártású fakeretet ékesítettek fel. Karácsonyi díszítést szintén szoktak készíteni hasonló céllal. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek