Vitézy Dávid: A főpolgármester ne az országos politikával foglalkozzon, hanem Budapesttel – videó

Megosztás

A Fidesz és az ellenzék között függetlenként (ám az LMP támogatásával) induló Vitézy Dávid erről is elmondta véleményét, valamint a BKK járatainak egyik fő gondjáról, a hajléktalanproblémáról is.

Az én szerepfelfogásom világos: A főpolgármester Budapesttel foglalkozzon és ne országos politikával – az ATV Start vendége voltam – írta Vitézy Dávid a Facebookon. A videorészletet itt tekinthetjük meg.

„Ezzel máris sikerül belenyúlni egy politikai darázsfészekbe. A hajléktalanok kriminalizálása Tarlós István erősen vitatott találmánya volt, ehhez térne vissza? Jól értem: a BKK-rendészek lezavarnák a másokat zavaró embereket a villamosról?” – ezt kérdezte a Népszava újságírója a Vitézy Dáviddal készített interjúban. Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt válaszában egyértelművé tette: amit a lap feltételez, az fog történni, amennyiben győz jú­nius 9-én.

Karácsony Gergely főpolgármester kihívója részletezte: kevés szó esik a közrendről is, holott a közösségi közlekedés járművein egyre gyakrabban alakulnak ki olyan helyzetek, amikor az utasok nem érzik magukat biztonságban, nőket fogdosnak, drogos bandák randalíroznak, messziről bűzlő embereket kell kerülgetni.

– Ki kell mondani, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, ez egy közszolgáltatás. Nem azt mondom, hogy a villamosról leszállított hajléktalant bilincsben kell elvinni, segíteni kell nekik, de a szociális ellátórendszer keretei között. A fővárosnak vannak melegedői, esetkocsijai, hajléktalanszállói, a rendészeknek együtt kell működniük a szociális szférával. De akik nem tartják be az utazási szabályokat, azokat ki kell zárni az utazásból – közölte Vitézy.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek