Csodálatos húsvéti előkészületek Szennán, 6000 tojás egyetlen fán

Megosztás

De nemcsak a grandiózus, rekordgyanús tojásfa nyújtott érdekes látványt, hanem más, remekbe szabott külsőségek is. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nemcsak a táj, de a lakosság kreativitása is magasan átlagon felüli.

Szennára látogatott Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, ahol a közösségi ház udvarán volt ilyen szép látványban része. Maga is részt vett a díszítésben, a részletekről pedig a közösségi médiában számolt be.

“Immár hat éve tartó hagyományt teremtettek a szennaiak, a húsvét előtti tojásfa díszítéssel a Tartó Lajos Közösségi Ház udvarán. Kicsiben kezdték, naggyá nőttek. Egész évben gyűjtik a tojásokat, nem törik, kifújják, dekorálják, közös foglalkozásokon teszik akaszthatóvá és közösen teszik fel ezt a rengeteg tojást a fára, majd szedik le az alkalom elmúltával. Az idei alkalomra a húsvéti nyuszit és tojásait is elkészítették üres sörös dobozokból. Ez egy újabb komoly kihívás, hiszen már tervezést is igényelt, de megérte, egy egész kis húsvéti kert várja a kilátogatókat!

A szépségen, látványon, különlegességen túl ez egy nagyon jó közösségformáló esemény, ahol találkoznak, beszélgetnek, együtt töltik az időt a résztvevők, ápolják kapcsolataikat. Tavaly év végén a Szennai Nyugdíjas Klubot Polgármesteri Elismerésben is részesítettem közösségi és köztéri tevékenységeinek jutalmazásaként. Csak így tovább!” – írta Janiczak Dávid, aki külön kiemelte, hogy talált Riz Gábor fideszes képviselőnek egy narancssárga tojást.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek