Nápolyból Miskolcra – A város legjobb pizzájának titka

Megosztás

Már Miskolcon is vannak olyan autentikus olasz éttermek, ahol a mediterrán életérzés nem csupán az üzlet berendezésében köszön vissza, de az ízekben is. Ilyen hely a Rossita Pizzéria is, ami talán a borsodi megyeszékhely legrégebb óta működő olasz étkezdéje.

A Street Kitchen szuper receptjein kívül a legjobb éttermeket bemutató sorozatáról is híres és ezúttal Miskolc legfinomabb pizzája került terítékre. A szerző arról ír, hogy először az Avasi Borangoláson találkozott a Rossita illatával, majd az ízével és rögtön rabul ejtette az étel, illetve a tulajdonosok múltja és jelene.

Simkó Attila és Orbán Annamária már a kezdetektől fogva, azaz 1998 óta fatüzeléses kemencében sütik a pizzákat. Márpedig ez akkoriban nem hogy Miskolcon, de az egész országban egyedülálló technika volt. Napjainkra már kilenc kemencében sül a változatos feltétekkel választható lapos csoda, de akinek másra fáj a foga, az napi menüt is választhat.

És hogy mi a Rossita népszerűségének a titka? A pizzához minden alapanyag Olaszországból érkezik, de ez önmagában még nem lenne elég, itt lép színre a szakértelem.

“Paduraru Alexandru romániai születésű, olasz nagybátyjához ment ki tanulni és dolgozni Nápolyba. A leghíresebb olasz helyeken tanult pizzát sütni, ahol nemcsak a fatüzelésű kemence az alap, hanem az is, hogy kézzel, faládában dagasztják a tésztát. Nápolyban aztán nemcsak tanulta, de oktatta is a pizzasütést. Hivatalos oktatóként érkezett Miskolcra is, és végül itt is maradt – sőt kiválóan beszél már magyarul. ”

A Rossita Facebook-oldalát böngészve azt is megtudtuk, hogy Alex az elmúlt napokban visszatért Olaszországba, ahova a  pizza-világbajnokság magyar selejtezője (Pizza World Championship Selections Hungary) után jutott el. A miskolci szakember pizzája egy teljes kiörlésű, 36 órás érlelésű tészta, amin kápia paprika krém alap, burrata, San Daniele sonka chips, parmezán és buffalakrém, konfitált sárga koktélparadicsom, fűszerezett édesburgonya chips, bazsalikom és extra szűz olívaolaj volt.

Fotó: Rossita Pizzéria Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek