A következő miskolci képviselők teszik le a lantot a ciklus végén

Nem mindenki koptatja tovább a székét

Megosztás

Immár gőzerővel zajlik a június 9-én, egy napon tartott európai parlamenti és önkormányzati választás kampányidőszaka. A városi képviselők közül többen újra jelöltetik magukat, ezért igyekeznek kihasználni minden adandó alkalmat a média megjelenésre. Eközben mások szépen csendben távoznak a politikai porondról. Kik ők és miért nem újráznak? Mik a további terveik? Ennek jártunk utána.

A Fidesz és a KDNP soraiban négy fő nem tervez újabb ciklusra részt venni Miskolc képviselő-testületében, ezért megkerestük őket és megkérdeztük, hogy milyen terveik vannak a politika után.

Gazdusné Pankucsi Katalin, a Fidesz színeit képviseli a miskolci önkormányzatban. Tizennégy év önkormányzati képviselőség után, már korábban elhatározta, hogy nem szándékozik indulni. A férje is nyugdíjas, március végén pedig ő is hatvanöt éves lesz. Szeretnék a nyugdíjas éveiket együtt tölteni. Egy éve költöztek családi házba, ahol szeretné művelni a kertet. Továbbá kirándulással és fürdőzéssel, nyaralással töltené a napjait.

Élvezné a nyugdíjas éveit

Dr. Kovács László a KDNP sorait gyarapítja a borsodi megyeszékhely közgyűlésében. Immár hatodik ciklusát tölti és 2002-2019 között az egészségügyi bizottság elnökeként is tevékenykedett, civilben háziorvosként dolgozik. Hatvankét évesen már nem akar belekezdeni egy új ciklusba. A további terveiről nem kívánt nyilatkozni.

Vajon tovább praktizál?

Soós Attila a Fidesz színeiben működő, miskolci önkormányzati honatya, főállású banktisztviselő. Nem indokolta meg, miért döntött úgy, hogy nem indul újra képviselő-jelöltként. Továbbra is banktisztviselőként tervez munkálkodni.

Banktisztviselő marad

Dr. Nagy Ákos a Fidesz frakciót gyarapító képviselő, ügyvédként a Mészáros Ügyvédi Iroda alkalmazottja, egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre.

Ügyvédként dolgozik

Frissítés: Dr. Nagy Ákos megerősítette, hogy nem indul újra az önkormányzati választáson, de további kérdéseinkre nem kívánt válaszolni.

Fotók: Borsod24 és Miskolc.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek