A humorban is ismerte a tréfát – bemutatták Szabados Gábor legújabb kötetét Miskolcon

Megosztás

A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban régóta várt író- olvasót tartottak kedd délután, ahol Apróságok címmel Szabados Gábor humorista, újságíró mutatta be legújabb könyvét, melyet Némethi Lajos illusztrációi tesznek teljessé.

Szabados Gábor neve a Déli Hírlap című, egykor közismert városi lap kulturális munkatársaként vált közkedveltté, aki ráadásul még a rádiókabaré egyik díjazottja is lett, s ma is állandó szerzője ennek a műsornak. Tréfái, viccei Miskolcon kedveltek lettek, így a mostani könyvbemutatón is sokan jelentek meg, a miskolci szellemi élet képviselői közül, akik most megismerkedtek legújabb kötetével is.

A Hócipő című lap állandó szerzőjeként találkozhatunk manapság is rövid, lényegre törő megjegyzéseivel, a mostani kötetben pedig élethelyzeteket mutat be a rövid viccek keretében.

Szabados Gábor A helység kalapácsa című művet ajánlja az olvasók számára, közismert szerénységével. Megtudhattuk, hogy Woody Allen is a kedvencei közé tartozik. Kritizálja a magyar nyelv rossz használóit, amikor sokat használják a „de viszont” és az „egyébként” szavakat, s azt is amikor nyelvi hibákat vétve kérdezik meg a riporterek, hogy „nem-e lehetett volna másként”.

A szórakoztatás csatamezején küzdve címmel ír ajánlást számunkra Kenderessy Attila a rádiókabaré vezető írója és tartja tömörnek Szabadost Vida Péter színművész. Egy hűvösebb estén kézbe véve a kötetet Némethi Lajos grafikáit nézegetve olvasás közben, a vicces poénokon gondolkodva kellemes kikapcsolódást biztosíthat számunka a kötet forgatása.

Szerző és fotók: M. Vadas Zsuzsa

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek