Jó hangulatú könyvbemutató a miskolciaknak – itt az Avasi Értéktár sorozat újabb száma

Megosztás

A Margit pincében került sor a bemutatóra. Friss és korabeli képekkel is illusztrálva, érdemes a kezünkben tartani.

Egy jó hangulatú könyvbemutatón tárták a miskolciak elé az Avasi Értéktár sorozat tizennyolcadik számát péntek délután a Nagy-Avas Alsó során található Margit pincében – adta hírül a Minap.

A 30 oldalas, korabeli képekkel és a legutóbbi boros rendezvényeken készült fotókkal gazdagon tarkított kiadványban Kapusi Krisztián az avasi pincesorok utcáiról ír, Spóner Péter az avasi szabadtéri színpad tervét eleveníti fel, valamint egy tanulmányban megemlékezik Szent-Gály Gyuláról, az „okos muzsikusról” is. Offertáler-Havasi Béla „A miskolci bor a Felvidéken – és azon túl” címmel közöl egy írást, Jacsó Pál pedig folytatja sorozatát az Avasról mint enklávéról. Fecske Csabát is a szerzők között köszönthetjük, a költő ezúttal az emlékeit idézi fel az Avasról. Vajda Csilla az Avasi krónikák sorozatában ezúttal az Avasi Borút Egyesületről emlékezik meg személyesebb hangvételű írásában. Végül Tóth László a Miskolci Pincegazdák Dalárdájáról osztja meg gondolatait.

A kiadványsorozatot az idén 15 éves Avasi Borút Egyesület és az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület adja ki. A felelős kiadó, Báthory Csongor a pénteki bemutató alkalmával megemlékezett az elnöksége alatt működő egyesület jubileumáról – mint mondta, az ünneplés gyakorlatilag egész évben kitart.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek