A halál torkából mentették meg a miskolci férfit

Megosztás

Több nehézségen is túl kellett jutni, hogy a rendőrök megmentsék egy miskolci férfi életét.

Egy miskolci férfi végzetes lépésre szánta el magát az otthonában – erről szólt az a bejelentés, ami 2024. március 18-án 17 óra 23 perckor érkezett a borsodi rendőrségre.

A Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrsének két munkatársa, Varga Vivien Viktória r. őrmester és Szombathy Péter r. főtörzsőrmester a megadott helyszínre érkezve azonnal megküzdött az első akadállyal. A lakás bejárati ajtaja zárva volt, de bentről a férfi erőtlen hangját lehetett hallani.

A rendőrök a bejutás nehézségeivel párhuzamosan adatgyűjtést végeztek, arról próbáltak tájékozódni, hogy van-e másnak is kulcsa a szóban forgó társasházi lakáshoz, illetve riasztották a katasztrófavédelem munkatársait és a mentőszolgálatot.

Miután a rendőrök a katasztrófavédőkkel bejutottak a lakásba, látták, hogy a vérző férfi azonnali segítségre szorul.

A Police Medic képzésen tanultak alapján megkezdték az elsődleges életmentő beavatkozásokat, Varga Vivien mindeközben az ér elszorítására alkalmas eszközt kutatott fel. A sérült eszméletét folyamatosan fenntartva sikerült stabilizálni az állapotát. Így a mentősök a további ellátás céljából kórházba tudták szállítani a férfit.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek