Újabb újraélesztő készülékeket sikerült beszerezni Ózdon

Megosztás

Nemrég már vásároltak négyet, most ismét további négyet szerzett be a polgármester intézkedésére Ózd városa. Megint fontos helyekre kerülnek, így még több életet menthetnek meg, szükség esetén.

A részletekről Janiczak Dávid polgármester közölte a részleteket a közösségi médiában. “Újabb újraélesztő készülékek érkeznek városunkba, önökért!

2 évvel ezelőtt vásároltunk először 4 db újraélesztő készüléket, most újabb 4 db beszerzéséről intézkedtem. Akkor a Városházán, Olvasóban, Civil Házban és a Kézenfogvában lettek kihelyezve. Most a tervek szerint az Autóbuszállomáson, az Uszodában és a Strandon kerülnek kihelyezésre a defibrillátorok.

Több olyan keringési zavar típus is létezik, mely újraélesztő készülék használata nélkül halállal végződhet, ezzel azonban életet lehet menteni! Saját magam két hasonló eset tanúja voltam életem során, de a hírekből is évente többször is hallhatunk hasonlót, ezért eltökélt vagyok a használatuk mellett, és azon vagyok, hogy minél több helyen elérhetőek legyenek, ezzel növelve a túlélés esélyét vészhelyzetben! Nyilván minden utca sarokra nem lehet kihelyezni, de a legforgalmasabb helyeket megcéloztunk és igyekszünk feltölteni!

A készülékek laikus felhasználóknak készültek! Folyamatos hang utasítás kíséri végig az újraélesztést végző személyt a folyamaton, tehát külön oktatás és hozzáértés nélkül is eredményesen használható, direkt erre a célra lett kifejlesztve. Ettől függetlenül vállaljuk, hogy az érintett intézmények kiválasztott dolgozóit felkészítjük a megfelelő használatra” – írta Janiczak Dávid.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek