Magyar Péter nyerte az ünnepi mozgósítási versenyt – videó

Megosztás

Országszerte tartottak megemlékezéseket a nemzeti ünnep alkalmából. A legtöbb rendezvény Budapesten volt és a korábbi évektől eltérően Orbán Viktor is itt tartott ünnepi beszédet. Ennek ellenére a mozgósítási versenyt Magyar Péter nyerte a 24.hu beszámolója szerint.

Sok ezren gyűltek össze március 15-én délután az Andrássy úton, hogy élőben hallgassák meg Magyar Péter nagy beszédét. A fővárosban ez az esemény számított a legnépszerűbb ünnepi programnak és a rendezés is kifejezetten profi volt. Már az Operánál, háztömbökre a színpadtól kivetítő és hangosítás fogadott, a helyszínt rendőrök sora biztosította. A színpad mögött LED-panel, a zsizsegő tömeg körül hangfalak. Az eseményt több szögből közvetítették, időről időre egy technokránra rögzített kamera pásztázta az embereket.

Az embersereg a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út sarkától nagyjából az Operáig ért. A hivatásos ellenzék mobilizációs kudarcai után erőt sugárzó volt a sokezres tömeg – amelyben kisgyerekes családoktól csoportokba verődött diákokon át nyugdíjasokig sok mindenki képviseltette magát (ezt példázva Molnár Áront és Jeszenszky Gézát éppúgy látni lehetett) – érezhetően valami újra vágyott. Fél órával a kezdés előtt a színpadnál már mozdulni sem lehetett – tudósított a helyszínről a 24.hu.

Magyar Péter – ezúttal szó szerinti – színre lépését zenés produkciók odázták el. Felcsendült az Európa, a Tavaszi szél vizet áraszt és a Te kit választanál? az István, a királyból, melyek szövegei a kivetítőn is olvashatók voltak, de tömegkaraoke azért nem alakult ki. Nagy Ervin annál jobban átmozgatta a tömeget, a színész mély beleéléssel szavalta el a Nemzeti dalt, amely közösségimédia-aktivitása és mozgalmának névválasztása alapján Magyar kedvenc verse lehet. Madarász Éva és Epres Attila is pódiumra állt ők: a Magyar Péternek küldött lelkesítő üzenetekből olvastak fel.

A délután headlinerét a propagandasajtóból ráaggatott idézetek vezették fel: a képernyőn a pártsajtótermékek logói az „áruló”, a „kétségbeesett” és a „focistafeleség” kifejezésekbe tűntek át, majd Chuck Berry – a Ponyvaregény kultikus táncjelenetéből ismert – You Can Never Tell című slágerére bevonult Magyar Péter, mire a tömeg azt kiabálta: „Nem félünk!”

Nem hiába volt Talpra, magyar! a rendezvény címe: Magyar is a Nemzeti dallal nyitott. Ezután kifejtette, hogy „a márciusi ifjak hittek az igazukban”, és abban, hogy „a leghosszabb, legnehezebb út az első lépéssel kezdődik”, de végül az egész ország mögéjük állt. Majd a nemzeti összetartozás fontosságát hangsúlyozta:

“Mutassuk meg, hogy mi, konzervatívok, polgári demokraták, szociáldemokraták, liberálisok, elsősorban magyarok vagyunk!”

Követelte Polt Péter legfőbb ügyész leváltását, hitet tett az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett, azonnali radikális változásokat sürgetett az oktatásban és az egészségügyben, a szociális szférában, bérrendezést, szűrővizsgálatokat, önálló szakminisztériumokat, de kitért arra is, hogy a kormány tagjai a kegyelmi botrány kitörése óta nem kértek bocsánatot a bicskei áldozatoktól. Szóba hozta, nem kérdés, hogy Oroszország háborús agresszor. Elmondta azt is, hogy ismét megbízható NATO-szövetségessé kell válnunk, és senki sem gondolhatja, hogy attól béke lesz, hogy a propagandasajtó ezt szajkózza.

Magyar végül közölte, hogy pártot alapít, ám az homályan maradt, hogy ennek mi a menete. Annyit mondott, hogy március 15-ével útjára indítják a Talpra, magyarok! közösséget, amihez idővel a pártot is létrehozzák. Hogy mikor, arra nem tért ki, így ezen a ponton az sem világos, hogy a júniusi európai parlamenti választáson megméretik-e magukat. Egy újonnan létrejövő párttal erre már nem lenne idő.

A beszéd további részeiről a 24.hu tudósításában olvashat bővebben.

A teljes beszédet pedig itt hallgathatják meg:

Magyar Péter egyébként korábban szóváltásba került a Facebookon a Fidesz miskolci elnökével, erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Magyar Péter – Facebook

Kapcsolódó cikkek