Káendre nem adja fel – Kárpáti Iván jegyzete

Megosztás

Káendre nem adja fel. Ahelyett, hogy csöndesen meghúzná magát egy kő alatt, más lényekkel együtt, monomániasan próbálja kimosni magát abból, amiből nem lehet. Köszönhetően az RTL kiváló újságíróinak, több kameraállásból is megnézhettük, ahogy Endre bá’ gyakorlatilag ugyanazt teszi, mint amiért elítélték. Ezzel most már nem aberrált egykori főnökét próbálja menteni, hanem saját magát, de morálisan semmi különbség. Nem bírtam egyhuzamban végignézni, ahogy újra a bizalmába próbál férkőzni az időközben felnőtt, meggyötört, tönkretett fiúnak. Manipulál és burkoltan fenyeget. Maga szállította a bizonyítékot arra, hogy a büntetése nem érte el célját, maradt, aki volt.

A kegyelmet gyakorlók bűne, ha lehet még nagyobb. A napokban az újságírók a nyomára bukkantak, próbált menekülni, valami tahó, a magyar nyelvvel komoly harcban álló cimborája nekiesett a riportereknek. Végül ott állt Gulyás Balázs mikrofonja előtt, de nem mondott semmit. Sajnos nem láthattam az arckifejezését, mert őt védi a törvény, ki kell takarni, Káendrézni kell.

Rogán Antal egyelőre nem tudja kilőni a történetet, mert ez a figura nem áll le.

Nem lennék meglepődve, ha a hatóságok hirtelen szédületes tempóban kezdenék vizsgálni a rejtett kamerás leleplezést, hogy gyorsan olyan helyre tegyék, ahol adminisztratív okokból csak kívül van kilincs. Hiszen, ha új eljárás indul, akkor fennáll a veszélye a szökésnek, elrejtőzésének, a tanúk befolyásolásának. Tovább bűzlik ez a gennyes seb a NER-en, átüt a szag mindenen, lassan átjárja a rendszer minden zugát. Ki kellene szellőztetni.

Kárpáti Iván jegyzete a Klubrádió Esti gyors 2024. március 12-ei adásában hangzott el.

K. Endre igazoltatás közben – Fotó: Halász Júlia / Telex

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek