Beiktatták az új köztársasági elnököt

Megosztás

Vasárnap délután a Sándor palota előtt iktatták be ünnepélyesen az új köztársasági elnököt, Sulyok Tamást. Ezúttal az ünnepség sokkal visszafogottabb volt, mint Novák Katalin beiktatásakor – számolt be a hírről a 444.hu.

Mint ismeretes Novák Katalin azután kényszerült lemondásra, hogy még tavaly a pápalátogatás idején kegyelmet adott a pedofil bűncselekményben érintett K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. Erről egyébként részletesen beszámoltunk egy korábbi cikkünkben, melyet itt olvashat. Ezt követően február 26-án választotta meg a parlament Sulyok Tamást.

Érdekesség, hogy Sulyok Tamás beiktatásán Áder János és Schmitt Pál korábbi köztársasági elnökök is jelen voltak, Novák Katalin azonban nem vett részt az ünnepségen, ő csak  a zártkörű fogadásra ment el a Karmelitába.

Orbán Viktor és felesége is jelen volt az ünnepségen

Sulyok Tamás azt mondta, nem szerepelt az újévi fogadalmai között, hogy mire a tavasz beköszönt, köztársasági elnök lesz: „Nem terveztem ezzel a szolgálattal, nem készültem erre a feladatra, de ha a sors váratlan helyzetek elé állít és szolgálatra hív, az elől nem szabad kitérni”. Szerinte még a váratlan események is felkészülten érhetik azokat, akik biztos támasszal rendelkeznek,„az én támaszom a jog, én ehhez mértem és híven kívánok dolgozni”.

Nem feledem, hogy honnan jöttem, hogy mely szellemi, kulturális térben vert gyökeret a családom és személyes életem. Magyarságom, keresztény hitem kulturális hovatartozásom, amely úgy nemzeti, mint európai és úgy európai, mint nemzeti forrásai értékeimnek” – mondta Sulyok, akinek az apjával kapcsolatban felmerült, hogy náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, aki 1944-ben külön cikkben ünnepelte az ország német megszállását.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek