Célegyenesben a sátoraljaújhelyi függőhíd építése

Megosztás

Továbbra is a tervek szerint halad a rekorder sátoraljaújhelyi függőhíd építése. A munkálatoknak az enyhe téli időjárás is kedvezett, így érdemben tudtak zajlani a munkálatok.

Még decemberben számoltunk be róla, hogy jól áll az építkezéssel a kivitelező, akkor néhány fotót is megosztottunk a híd aktuális állapotáról. A tervek szerint a munkálatok hamarosan teljesen befejeződhetnek és április-május környékén a nagyközönség is birtokba veheti a rekorder hidat.

A téli hónapokban összességében kegyes volt az időjárás, de január elején komolyabb gondot okozott a viharos szél. Ekkor a függőhíd egy építési darabja a tomboló szélnek köszönhetően leszakadt és majdnem egy környékbeli házba csapódott, csak centiken múlott a tragédia. Az esetről itt írtunk bővebben.

Ezt követően zavartalanul haladtak tovább a munkálatok. Tóth István a Facebook-oldalán részletesen képekkel dokumentálja a híd építésének folyamatát és a napokban is új fotókat osztott meg a jelenlegi helyzetről. A bejegyzésében azt írja, hogy: “A hídra felkerültek a feszítőkötelek, és az oldalfalra szerelik a védőhálót. A híd szerkezeti elemén amolyan “pókember” módjára végzik a munkálatokat a szerelők, a szigorú biztonsági szabályok betartásával!”

A teljes bejegyzést és a lenyűgöző képeket itt tekinthetik meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek