Csodálatos és félelmetes – ilyen lesz a sátoraljaújhelyi rekorder függőhíd

Megosztás

Már igen jól áll az építkezéssel a kivitelező. Jövőre készül el Sátoraljaújhelyen a világ leghosszabb gyalogos függőhídja.

Várhatóan 2024 áprilisa-májusa körül adják majd át a nagyközönségnek Sátoraljaújhelyen a világ leghosszabb függőhídját. A közel 800 méter hosszú Nemzeti Összetartozás Hídja a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet köti majd össze közel 80 méteres magasságban.

A híd – amelynek a középső részén üvegpadló lesz – szélessége 1,2 méter, a legalacsonyabb pontján 27 méterrel ereszkedik majd lefelé. A tervezés során a hídnak a tájra gyakorolt minimális fizikai hatását helyezték előnybe, ezért az építményt nem nagy méretű betonoszlopok tartják, illetve az ahhoz vezető gyalogösvényt is úgy alakították ki, hogy illeszkedjen a környező hegyek sziluettjébe.

A Nemzeti Összetartozás Hídja a Tokaj-Zemplén térség fejlesztési programjának részeként épül 4 milliárd forintos költségvetésből. Az új gyalogos híd később a Zemplén Kalandpark része lesz. Most pedig nézzünk meg néhány egészen friss képet az épülő hídról, amelyet a napokban hoztak nyilvánosságra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek