Majdnem egy házba csapódott a sátoraljaújhelyi függőhíd leszakadó darabja

Összenő, ami összetartozik?

Megosztás

A napokban tomboló viharos szél miatt leszakadt a sátoraljaújhelyi függőhíd egy darabja és mindössze centiken múlott, hogy nem egy lakóházba csapódott be az elszabadult elem.

Az esetről fotó is készült, amely eljutott a Boon-hoz is. A képen az látható, hogy egy sátoraljaújhelyi családi ház udvarába csapódott be az épülő függőhíd eleme. Csak a szerencsének köszönhető, hogy a baleset miatt senki nem sérült meg.

Az eset kapcsán a kivitelezést végző cég közleményt adott ki. Azt írják: január 8-án délután a több napja tartó rendkívüli, kiugróan magas széllökésekkel járó viharos erejű szél az építés alatt álló híd járófelületének szereléséhez használt ideiglenes fa deszkázatot megbontotta.

Hangsúlyozták továbbá, hogy: A leszakadt deszkázat nem a híd része volt, az építés alatt álló híd szerkezetét nem érte sérülés. Arra is rámutattak, hogy az építés közbeni szerelési állapot miatt a viharos erejű szél nagy elmozdulásokat okozott középen, az üvegfelület helyén, ami az ideiglenes deszkázatban tönkremenetelt idézett elő. A híd acélszerkezetének építéséért önállóan felelős helyi vállalkozás a felelősségbiztosítója bevonásával az ügy rendezését megkezdte” – húzták alá. 

A rekorder híd építéséről korábban mi is többször írtunk. A projekt befejezését a baleset valószínüleg nem hátráltatja, így várhatóan idén április-május környékén átadják azt a nagyközönség számára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek