Ismét autóval korzózott valaki a Miskolc melletti kerékpárúton

Megosztás

Ez már az átadásnál is megtörtént, akkor egy Suzuki gurult végig egy, az autók számára tiltottnak számító területen.

A kerékpárutakon ugyanis tilos a gépjárműforgalom, gépkocsival egyáltalán nem szabadna menni rajta, nem is ilyen súlyú és méretű járművekre lett tervezve. Az átadás előtti napokban is végigslisszant rajta egy Suzuki – erről a Borsod24 is írt akkoriban – , most egy kicsit még nagyobb autó haladt végig, sokak szerint Skoda.

Bár Éva, a posztoló úgy véli, valamelyik telektulajdonos választja ezt a kényelmes és autókímélő módszert a kijutásra a Miskolc-Kisgyőr kerékpárúton, ez sem a kép, sem egyéb információk alapján nem került még bizonyításra. De arra megint jó volt, hogy ismét kiélezze a kerékpáros-autós ellentétet is.

Kérdőre vonta a posztolót, hogy ha ott lenne telke mit szólna hozzá, ha fizetjük a súlyadót, kötelező biztosítást és “menjünk a moslék úton” (ami közel se volt ennyire rossz), de a kerékpárosnak új út van? A kerékpáros mit fizet? Fizet útdíjat? – kérdezte Fanni. Még jobban tönkretették a nagy autók az utat amin feljárunk – tette hozzá.

Volt, aki tévesen úgy tudta, hogy egy korábbi, murvás utat szüntettek meg a kerékpárút kedvéért, amin a telektulajdonosok ki tudtak járni ingatlanjukhoz, de mint kiderült, az most is ott van, nem arra építették rá a kerékpárutat. Akadt, aki megvédte a kerékpárosokat, leszólva az előző hozzászólót az “útdíjjal” kapcsolatban.

A legtöbben pedig hiányolják a fizikai akadályt, amitől egy autó nem tudna ráhajtani sem a kerékpárútra. Mi lenne a jó megoldás?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek