Sever Özer: A miskolci lakópark a kisunokám öröksége

Megosztás

A borsodi megyeszékhelyen szinte mindenki által ismert Sever-család komoly ingatlanépítésbe és lakásértékesítésbe kezdett Miskolcon, de az Elena Lakópark még csak a kezdet. Miskolc, Kecskemét, Szeged után Budapest is megismeri majd a nagy múltú török családból származó 54 éves üzletember, Sever Özer nevét, aki 32 éve építi töretlen lendülettel vállalkozásait.

Nemrégiben derült ki, hogy Sever Özer 1505 négyzetméternyi területet vásárolt meg üzlettársaival a belvárosban, a Régiposta utcán. Eredetileg hotelt építtetett volna a négy teleknyi területen, ám a szállodaépítésből lakópark lesz, amin már dolgoznak is a munkagépek.

Az 1992 karácsonya óta Magyarországon élő üzletembert a szerelem hozta Miskolcra. Isztambulban ismerte meg feleségét, akit másodszor is elvenne, hiszen ő miatta telepedett le hazánkban. Az akkor 22 éves fiatalember rögtön meg is látta az üzleti lehetőségeket. Nem csak boldog családot, hanem sikeres vállalkozások sorát építette fel a ruhakereskedéstől az exkluzív bútorok értékesítésén át a Sever étteremig. Miközben két fiúgyermekkel bővült a családja, sokasodtak a „centerek”, a Sever „birodalom” is egyre növekedett.

Üzleteket nyitott Miskolcon, Szegeden, Kecskeméten és Budapesten. Menyei két unokával ajándékozták meg, sőt már a harmadik is úton van. Sever Özert a családja motiválja, célja, hogy méltó örökséget hagyjon maga után. Az új lakópark például három és fél éves lányunokájáról kapta az Elena nevet.

Miskolci Elena Lakópark látványterve

A hírek tehát arról szólnak, hogy az ikonikus, régóta nem működő Fortuna étterem helyén épül fel a 46 lakásból és a hozzájuk tartozó mélygarázsból álló társasház. Hogy miért tett le az eredeti, szállodaépítési projektről, Sever úr, azt mondta: „Nagyobb a kereslet a lakások iránt, nagyobb üzleti lehetőséget látott az ingatlanértékesítésben, mint a vendéglátásban. A Sever éttermet is kiadta, amit 2016-ban nyitott Miskolc központjában.” A vendéglátóhely bezárásának okaként azt jelölte meg, hogy nem tudott teljes erőbedobással részt venni az üzlet működtetésében, és „ahol nincs jelen az ember, az már nem az ő üzlete, de bevallotta, hogy a megfelelő személyzet biztosítása is gondot okozott számára.

Azért hozzáteszi: 2024. március elsejével új üzemeltetője lesz a Sever étteremnek, egy tapasztalt tiszaújvárosi üzletvezető személyében, tehát itt is arra számít, hogy jól működik majd a vendéglátóhely.

Mire számíthatnak a miskolciak az új lakóparkban? Sever úr a Borsod24-nek elárulta: egy olyan cég építi meg, amelyben hárman tulajdonosok. A társai olyan jelentékeny török üzletemberek, akik 1500-2000 lakást építtetnek évente. A miskolci beruházás célja az, hogy komoly befektetőket hívjon Magyarországra. Olyanokat, akik minőséget, tiszta üzleteket és adóforintokat hoznak. Ennek megfelelően nagy érdeklődésre számot tartó, 75 négyzetméteres lakásokat építenek elsősorban, de készülnek 40, 90, 100, 120 négyzetméteresek is. Jó hír, hogy tizennégy lakást már meg is vettek, pedig beköltözni csak 2025 márciusának végén lehet majd.

Sever úr azt is elárulta, hogy a háttérben további beruházásokról is folynak egyeztetések. Épülnek még otthonok a Régiposta utcában, a 10. szám területén például egy másik lakópark formájában. Ennél azonban egy lényegesen nagyobb lépés lesz az a projekt, melynek keretében egy további, nagyságrendileg 750 lakásos beruházás építését és értékesítését tervezi üzlettársaival Budapesten.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek