Óriási botrány a DVTK-Újpest rangadót követően, az edző “nagydarab fekának” nevezte az Újpest támadóját

Megosztás

Mészöly Géza a sajtótájékoztatón fogalmazott így, az MLSZ fegyelmi bizottsága pedig meg is indította a frissen kinevezett vezetőedző ellen az eljárást. Ez gyors volt. A Mészöly-családnak ráadásul már volt hasonló botránya, a “Szőke Szikla” ugyanis másfél évtizeddel ezelőtt ennél is nagyobb elszólással vétette észre magát élő adásban.

Az Újpestre másodszor visszatérő Mészöly Géza ellen a DVTK elleni idegenbeli 2–1-es győzelmet követő sajtótájékoztatón elhangzottak miatt kezdeményezték fegyelmi eljárás lefolytatását.

„…Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – hangzott el Mészöly Gézától a sajtótájékoztatón, amely után az MLSZ fegyelmi bizottsága fegyelmi eljárást indított az Újpest nemrég kinevezett vezetőedzője ellen. (Forrás: Nemzetisport.hu)

Íme a vitatott sajtótájékoztató.

A Mészöly-család nem először fut bele ilyesmibe, édesapja, az azóta sajnálatos módon elhunyt Mészöly Kálmán bő másfél évtizeddel ezelőtt, élő adásban fogalmazott félreérthetetlenül az afrikai játékosokról. A stúdióban az erős diósgyőri kötődéssel rendelkező Tornyi Barnabás is jelen volt.

Mészöly, a rasszista

(c) http://www.bentex.tv http://www.magyarfutball.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek