Itt a lista: ezek Borsod megye legjobb technikumai

Megosztás

Megyénként csupán három technikum került fel a rangsorra, lássuk a legjobb borsodi intézményeket.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közzétette az egyes megyék legjobb technikumainak rangsorát. A tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült lista az elmúlt két év adatai alapján készült.

Első helyen találjuk a Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikumot, második helyen az ózdi Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumot, majd a dobogó harmadik fokán az ugyancsak miskolci Berzeviczy Gergely Technikumot.

Tavaly év végén kiderült az országos összesítés is, ahol Borsod megye oktatási intézményei kiváló eredménnyel végeztek. A Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listáját ide kattintva olvashatja.

A technikum ötéves képzés, amely során a tanuló érettségi vizsgát és szakmai végzettséget egyaránt szerezhet. A képzés feltétele az általános iskolai képzés befejezése. Fontos újítás, hogy a technikumi tanulók a tanulmányi eredményeik alapján ösztöndíjban részesülhetnek már a 9. évfolyamtól. További előnye a képzésnek a duális képzőhelyen történő szakmai oktatás, valamint képzés végén szerezhető két végzettség (érettségi és technikusi oklevél). Azoknak, akik tervezik a szakmai képzésüket a felsőoktatásban folytatni, a technikusi végzettség plusz pontokat jelent a felvételi eljárás során.

Fotó: Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek