Telefonos csalók próbálták átverni a miskolci férfit

Megosztás

Egyre gyakrabban próbálják csőbe húzni a hiszékeny embereket, Miskolcon és a megyében az utóbbi időben különösen megszaporodott a (sajnos sokszor sikeres) csalási kísérletek száma. A trükk mindig hasonló, lássunk át a szitán.

Szerencsére most sem sikerült az átverés, egy miskolci fiatalembert igyekeztek átverni a csalók telefonon keresztül, aki azonban nem kapta be a horgot. Igaz, nehéz is lett volna, hiszen semmi kapcsolata az OTP-vel. Másokat viszont esetleg lépre csalhatnak, ezért adjuk mi is közzé újra és újra a hasonló eseteket.

Márk tette közhírré a vele történteket a közösségi médiában. “Csalók az OTP nevében: +3614888708 (erről a számról)

Reggel hívtak, hogy gyanús utalások történtek az OTP számlámon, adjam meg az adatokat, hogy ellenőrizzék. Mikor mondtam, hogy nem is vagyok OTP-s, letette. Tessék vigyázni!” – írta a miskolci Márk.

Az utóbbi időben számos telefonos csalásra derült fény Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezekről például ide kattintva, ide kattintva és ide kattintva olvashatnak, részletesebben is beszámoltunk róluk. De ezen kívül még számtalan más eset is volt, némelyiknél sikerült is kicsalni a pénzt a gyanútlan és hiszékeny hívott féltől.

Ne hagyjuk magunkat átverni! Minden ilyen telefonhívásnál azonnal gyanakodjunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek